Stomačni problemi

Više od 100 djece hospitalizirano u Tuzli, traži se izvor zaraze

27.09.2021.
u 12:18

Posljednjih desetak dana u Klinici za dječije bolsti Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla ubilježen je porast pacijenata koji su imali stomačne probleme. 

Tijekom vikenda došlo je do eskalacije priljeva pacijenata, a u Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla trenutačno je smješteno više od stotinu pacijenata predškolskog uzrasta.

"Djeca su testirana i nije riječ o koronavirusu. Tijekom vikenda imali smo veliki priljev pacijenata, neki ostaju u bolnici, a neki idu na kućno liječenje. Obavili smo testiranja i za sada ne možemo s preciznošću reći o kojem je virusu riječ. Tražimo od higijensko-epidemioloških službi domova zdravlja sa područja TŽ da provjere hranu u svim vrtićima jer imamo pacijente iz, recimo, Tuzle, ali i svih drugih općina i gradova u TŽ. Mi smo poduzeli sve nužne mjere i trenutno situaciju držimo pod kontrolom, ali je nužno utvrditi odakle potiče zaraza", kaže za „Avaz“ dr. Bahrudin Hadžiefendić, direktor za medicinske poslove Univerzitetsko–kliničkog centra Tuzla.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije