najava

Vijeće ministara BiH u utorak o popisu stanovništva

Vijece ministara BiH
12.06.2016.
u 14:32

Vijeće ministara BiH razmatrat će u utorak, 14. lipnja, informaciju o trenutnom stanju aktivnosti na obradi rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine, javlja Srna. 

Vijeće ministara BiH zadužilo je 3. lipnja od ministra civilnih poslova BiH i koordinatora za popis stanovništva Adila Osmanovića da, u suradnji s direktorom Agencije za statistiku BiH Velimirom Jukićem, pripremi i dostavi informaciju o odluci o usvajanju jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine. 

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je 30. svibnja na hitnoj sjednici posvećenoj popisu stanovništva, zadužio Vijeće ministara BiH da mu u roku od 10 dana dostavi informaciju o odluci o usvajanju jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine. 

Sjednica je tada prekinuta i bit će nastavljena kada bude dobivena informacija Vijeća ministara BiH. 

Sjednica je zakazana na zahtjev Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu nakon što je Jukić, bez suglasnosti entitetskih zavoda za statistiku, donio odluku o jedinstvenom programu obrade popisnih podataka na osnovu koje bi 196.000 spornih popisnica bile tretirane kao rezidentni stanovnici.

Na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH je i informacija o dosadašnjim pripremama i preduvijet za početak izrade Programa integriranja BiH u EU. 

Pred ministrima će se naći izvješće o izvršenju proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za prva tri mjeseca ove godine. 

Bit će razmatrana i informacija o aktivnostima na izradi dokumenta "Pregled obrane". Vijeće ministara BiH raspravljat će o Prijedlogu akcijskog plana za provođenje Strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma (2015-2020) i Prijedlog srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH 2017-2019.

Na dnevnom redu je i Rezolucija o neprihvaćanju izgradnje skladišta i odlagališta radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva i protivljenju aktivnostima u vezi s izgradnjom skladišta i odlagališta na Trgovskoj gori, u općini Dvor u Hrvatskoj. 

Ministri će razmotriti i izvješće o zbrinjavanju osoba pod međunarodnom zaštitom u BiH za 2015. godinu i informaciju o prihvatu i integraciji državljana BiH koji se vraćaju u BiH po osnovu Sporazuma o readmisiji za 2015. godinu. 

Na dnevnom redu je i Nacrt sporazuma o financiranju programa aktivnosti za BiH za 2015. godinu između EU, koju predstavlja Europska komisija, i BiH koju predstavlja Direkcija za europske integracije BiH, sa Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma. 

Vijeće ministara BiH razmotrit će informaciju o mogućnostima korištenja sektorske proračunske podrške u okviru IPA dva i sektorskim strateškim dokumentima potrebnim za korištenje IPA dva. 

Na dnevnom redu je izvješće o radu Komisije za integrirano upravljanje granicom BiH za prošlu godinu.

Pred ministrima će se naći i nacrti sporazuma o financiranju programa aktivnosti prekogranične suradnje BiH sa Srbijom i Crnom Gorom za 2015. godinu između Europske komisije, BiH i vlada Srbije i Crne Gore, sa osnovama za pokretanje postupka za njihovo zaključivanje. 

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o provođenju Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ. Sjednica će početi u 12.00 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije