Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Vijeće ministara BiH sutra o nacrtu proračuna institucija BiH za 2017. godinu

02. studenoga 2016. u 14:22 0 komentara 50 prikaza
vijeće ministara

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da razmatra Nacrt zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu, koji je predložilo državno Ministarstvo financija i trezora.

Ovaj dokument našao se pred ministrima i na prošlosedmičnoj sjednici Vijeća ministara kada je dogovoreno da se svi očituju, odnosno daju eventualne primjedbe u pisanoj formi.

Ministarstva su trebala do 27. listopada dostaviti Ministarstvu financija i trezora svoje prijedloge i sugestije u pisanoj formi, kako bi ovog tjedna Vijeće ministara BiH razmotrilo nacrt proračuna institucija BiH i uputilo ga Predsjedništvu BiH, ovlaštenom za njegovo predlaganje.

Prilikom dostavljanja sugestija ministarstva su trebala voditi računa o opredijeljenosti Vijeća ministara BiH da ukupnu javnu potrošnju svede na nivo koji omogućavaju realni prihodi bez zastoja u provođenju reformi, te da se nastavi provođenje restriktivnih mjera štednje u javnoj potrošnji.

U Nacrtu zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu su ukupni prihodi za financiranje institucija i primici planirani na nivou prethodnih godina i iznose 950.000.000,00 KM.

Vijeće ministara bi trebalo razmatrati i Prijedlog odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta „Projektiranje, sanacija, rekonstrukcija i nadogradnja objekta 'Zrak' u Sarajevu za smještaj Direkcije za koordinaciju policijskih tijela“; Prijedlog odluke o kupovini/nabavci objekta za smještaj institucija BiH u Sarajevu i Izvještaj o provođenju postupka kupovine/nabavke objekta za smještaj institucija BiH u Sarajevu.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o odobravanju projekta nabavke objekta za smještaj institucija BiH u Mostaru, kao i Kupovina objekta za smještaj institucija BiH u Istočnom Sarajevu.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Informacija o državnom programu IPA 2017 za BiH, čiji je predlagač Direkcija za europske integracije.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.