sjednica

Vijeće ministara BiH o Nacrtu okvirnog proračuna institucija BiH za razdoblje 2022. - 2024.

Vijeće ministara BiH
26.05.2022.
u 07:12

Dokument okvirnog proračuna (DOB) za razdoblje 2022. - 2024. godina Ministarstvo financija i trezora BiH dostavilo je Generalnom tajništvu Vijeća ministara BiH u proceduru usvajanja.

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati Nacrt dokumenta okvirnog proračuna institucija Bosne i Hercegovine za razdoblje 2022. - 2024. godine.

Dokument okvirnog proračuna (DOB) za razdoblje 2022. - 2024. godina Ministarstvo financija i trezora BiH dostavilo je Generalnom tajništvu Vijeća ministara BiH u proceduru usvajanja.

Ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda izjavio je da očekuje da će se ovaj dokument uskoro naći na dnevnom redu Vijeća ministara BiH kako bi što prije u proceduru bio upućen i proračun institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za ovu godinu.

- Globalni okvir fiskalne bilance i politika u BiH zadao je okvire za proračun institucija BiH za 2022. godinu koji će iznositi 1.073.600.000 KM od čega su izdvajanje prihoda od neizravnih poreza za razinu BiH  865.500.000 KM, a ostatak su vlastiti prihodi - priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Nacrt sporazuma o zajmu (Projekt unapređenja zdravstvenih sustavaa) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta sporazuma o zajmu (projekt otpornosti i konkurentnosti poljoprivrede) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Nacrt sporazuma o sigurnosnoj suradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske, s Izvješćem o obavljenim pregovorima.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora između BiH i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije