sjednica

Vijeće ministara BiH o graničnim prijelazima, Koridoru Vc, prekograničnoj suradnji...

Vijeće ministara BiH
12.12.2023.
u 07:29

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi na sjednici trebalo razmatrati Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o graničnim prijelazima.

Trebao bi biti razmatran i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Aneksa sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prijelazu Rača-Sremska Rača.

Predviđeno je razmatranje Nacrta odluke o ratifikaciji Amandmana broj 2 na Ugovor o financiranju - Koridor Vc, Počitelj - Bijača između BiH i Evropske investicijske banke.

Pred ministrima bi se danas trebao naći i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o financiranju Programa aktivnosti prekogranične suradnje BiH - Srbija za period 2021-2027. godina između Europske unije, koju predstavlja Europska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH, i Vlade Republike Srbije, koju predstavlja Ministarstvo za europske integracije

Također bi trebao biti razmatran i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o financiranju Programa aktivnosti prekogranične suradnje BiH - Crna Gora za razdoblje 2021 - 2027. godina između Europske unije, koju predstavlja Europska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH, i Vlade Crne Gore, koju predstavlja Ured za europske integracije.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo se naći Prijedlog odluke o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine 2023. godine, kao i Prijedlog odluke o visini jednokratne novčane nagrade za zaslužnog sportistu BiH i vrhunskog sportaša međunarodnog razreda za 2023. godinu.

Pod oznakom povjerljivo, ministri bi trebali razmatrati Program rada Obavještajno-sigurnosne agencije BiH za 2024. godinu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?