Reagiranje

Vijeće ministara BiH: Nismo tražili vraćanje „bijelog kruha“

Vijece ministara BiH
04.03.2016.
u 12:19

Vijeće ministara BiH danas je reagiralo na informacije u pojedinim medijima "da Vijeće ministara BiH, dan nakon ukidanja bijelog hljeba traži njegovo vraćanje". Demantirali su navedenu informaciju. 

"Vijeće ministara BiH je na 32. sjednici održanoj 19.11.2015.godine na prijedlog Ministarstva financija i trezora BiH, utvrdilo Prijedlog nacrta Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH i poslalo ga u redovnu proceduru. Takav Prijedlog Zakona je, pored umanjenja niza naknada, predvidio vremensko smanjenje naknade za „bijeli kruh sa 12 na 6 mjeseci. Dakle, Prijedlog Zakona je upućen u parlamentarnu proceduru dva i pol mjeseca prije usvajanja odluke u Domu naroda, a ne kako to tvrde pojedini mediji, dan poslije usvajanja", navode iz Vijeća ministara.

"U međuvremenu je Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, na sjednici održanoj 2.3.2016.godine usvojilo ukidanje naknade za „bijeli kruh“. Prema tome, Vijeće ministara BiH nije, niti bi ikada tražilo vraćanje „bijelog kruha“. Naprotiv, predsjedatelj Vijeća ministara BiH u potpunosti podržava prekjučerašnju odluku Doma naroda BiH o ukidanju „bijelog kruha“ i ista će neizostavno, kroz daljnju zakonsku proceduru biti ugrađena i postati dio konačnog teksta Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH", navodi se u priopćenju iz Vijeća ministara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije