Čekaju se potvrde o Jusku

Vijeće ministara BiH bi konačno moglo biti u punom kapacitetu 11. svibnja

vijece ministara
29.04.2016.
u 16:13

SIPA i SIP su već provjerili sve podatke u vezi Seada Jusića, koji je SBB-ov kandidat za zamjenika državne ministrice obrane, tako da se sada samo čekaju rezultati provjere za Ismira Jusku

Vijeće ministara jučer je poslalo zahtjev Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA-i) i SIP-u za provjeru istinitosti podataka koje je u prijavnom obrascu naveo Ismir Jusko, SBB-ov kandidat za poziciju državnog ministra prometa i komunikacija.

"SIPA je jučer zaprimila zahtjev predsjedatelja Vijeća ministara BiH za provjeru istinitosti informacija koje je na obrascu Izjave - Središnjeg izbornog povjerenstva BiH naveo Ismir Jusko, predloženi kandidat za ministra komunikacija i prometa u Vijeću ministara BiH. Policijski službenici SIPA-e, u skladu sa zakonskim ovlastima, poduzimaju odgovarajuće aktivnosti u cilju provjere istinitosti informacija koje je predloženi kandidat naveo nakon čega će rezultate izvršenih provjera u zakonskom roku dostaviti predsjedatelju Vijeća ministara BiH", istaknuli su iz SIPA-e za Klix.ba

U skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH rok za provjeru kandidata za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH iznosi 30 dana.

Naime, Vijeće ministara BiH već mjesecima funkcionira nepotpuno, nakon što su smijenjeni kadrovi Demokratske fronte. Ulaskom SBB-a u vlast na upražnjena mjesta predloženi su bili Bakir Dautbašić i Sead Jusić. Međutim, nedugo nakon toga Dautbašić je uhićen, a trenutno je u tijeku sudski proces protiv njega. Zbog toga je cijeli proces imenovanja novih ministara odložen.

SIPA i SIP su već provjerili sve podatke u vezi Seada Jusića, koji je SBB-ov kandidat za zamjenika državne ministrice obrane, tako da se sada samo čekaju rezultati provjere za Ismira Jusku, koji će biti imenovan na mjesto ministra prometa i komunikacija BiH.

Ukoliko SIPA u tijeku slijedećeg tjedna dostavi potrebne podatke Vijeću ministara BiH, novi ministri bi već na narednoj sjednici Zastupničkog doma PS BiH 11. svibnja mogli biti službeno potvrđeni, a Vijeće ministara bi konačno moglo funkcionirati u punom kapacitetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?