Ministrica financija RS-a

Vidović: RS je pod žešćim, a ne tihim sankcijama

06.11.2023.
u 07:32

Ministrica financija RS-a Zora Vidović govorila je o nedavnoj otplati duga ovog entiteta od 336 milijuna maraka na ime emitiranja obveznica na Bečkoj burzi prije pet godina te zaključila da ono što se tada događalo upućuje na to da je RS "pod malo žešćim sankcijama, a ne tihim".

Vidović je to istaknula prilikom uvodne riječi u Narodnoj skupštini RS-a o konsolidiranom izvješću o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. Navela je kako je Vlada RS-a sredstva za bečke obveznice isplatila u bečku banku pet dana prije isteka roka. Kaže kako su u četvrtak dobili SWIFT da su sredstva primljena, a u ponedjeljak su iz iste banke obaviješteni da su sredstva vratili. Ocijenila je da je povod bio da se RS dovede u problem s otplatom te navela koji su koraci potom poduzeti.

- Skenirali smo im licencije i potencijal Nove banke koja je u to vrijeme imala najviše sredstava i najjača je banka u RS-u po obujmu poslovanja. Kada su sve to dobili, nisu mogli ništa reći, nego su navečer javili: - U redu, može, mogu sredstva ostati. Samo vam želim reći s kakvim se licemjernim stavovima susrećemo i što sve moramo preživljavati kako bismo normalno i u skladu sa svim zakonskim propisima izvršili svoje obveze - rekla je Vidović. Ministrica uvjerava da RS izvršava sve svoje obveze i da nema neizmirenih obveza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije