BiHAMK

Videonadzor na 17 važnih lokacija u BiH

21.10.2016.
u 07:00

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) u okviru aktivnosti na obilježavanju 70. godišnjice postojanja pustio je u rad videonadzor specifičnih mikrolokacija cesta u BiH.

Lokacije kamera

“Implementacijom projekta videonadzora u informativni sustav BIHAMK-a ostvaren je izuzetan kvalitativni pomak u informiranju javnosti o stanju na cestama. Projektom je omogućeno da Informativni centar BIHAMK-a u predstojećem razdoblju posebnu pozornost posveti i praćenju prometa na najprometnijim cestama, autocesti, planinskim prijevojima, urbanim sredinama, kao i graničnim prijelazima, te izvještavanju javnosti o mogućnosti pristupa informacijama”, naveli su iz Bh. auto-moto kluba. U sustav videonadzora uključeno je 17 kamera i to na sljedećim lokacijama - u Sarajevu raskrižja Briješće, Stupska petlja, Skenderija te u Tuzli na raskrižju Siporex. Kad je riječ o planinskim prijevojima, kamere su postavljene na prijevoju Makljen i Karaula. Kamere za videonadzor postavljene su na graničnim prijelazima Izačić, Bosanska Gradiška (dvije kamere), Bijača, Kamensko, Crveni Grm, Prisika, Doljani, Orašje, Šepak i Bosanski Brod. “Dodatnih šest kamera (planinski prijevoj Ivan, granični prijelaz Bosanski Brod i Ivanica, naplatno mjesto na autocesti A-1 Jošanica, raskrižje Otoka i Orahov brijeg), koje su također postavljane, bit će uključene u sustav nakon nužne tehničke pripreme u idućih desetak dana”, navode u BIHAMK-u. Uključenjem web kamera u informativni sustav BIHAMK-a dobiven je novi, moderno koncipiran sustav informiranja i mogućnost da vozači u svakom trenutku dobiju aktualne i korisne informacije o frekvenciji prometa na graničnim prijelazima i zastojima na odabranim lokacijama, te mogućnost da boljim planiranjem putovanja izbjegnu dugotrajnija čekanja i eventualne zastoje. Ovaj sustav dostupan je zainteresiranim korisnicima preko mrežne stranice BIHAMK-a.

“Broj kamera uključenih u ovaj informativni sustav će se konstantno povećavati, a u idućoj fazi dogradnje predviđeno je postavljanje dodatnih deset”, najavljuju iz Bh. auto-moto kluba.

Informiranje javnosti

Raznim komunikacijskim kanalima BIHAMK javnosti prosljeđuje informacije o stanju na cestama, kao i druge informacije koje se tiču prometa. Poseban kvalitativni pomak u informiranju javnosti o stanju na cestama postignut je implementiranjem projekta videonadzora prometa i uključenja web kamera čime je dobiven novi, moderno koncipiran sustav informiranja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?