Burno u Goraždu

VIDEO Zastupnik za govornicom pustio snimku: "30.000 maraka za MUP, a 20.000 za bolnicu"

07.02.2021.
u 10:53

Uzavrela politička atmosfera i loši odnosi unutar vladajuće koalicije, pa i SDA koja je predvodi, kulminirali su tijekom izvanredne sjednice Skupštine BPŽ Goražde, na kojoj su se zastupnici trebali izjasniti o smjeni dopredsjedateljice Skupštine Edite Velić (DF), a potom i ministrice unutarnjih poslova Nizame Rišljanin.

Nakon što predsjedateljica Skupštine BPŽ Daliborka Milović (Liberalna stranka) nije dobila odgovor na pitanje znači li smjena dopredsjedateljice, a time i konstituiranje novog skupštinskog rukovodstva znači i njenu smjenu, Klub Srba u Skupštini BPŽ pokrenuo je proceduru zaštite vitalnog nacionalnog interesa. 

Uslijedile su oštre reakcije zastupnika Kluba Bošnjaka, koji je i predložio smjenu Edite Velić, iz kojeg su tvrdili kako neće dozvoliti da Klub Srba odlučuje tko će predstavljati Bošnjake u rukovodstvu Skupštine, piše Avaz. 

Tražila su se i pojašnjenja čime je ugrožen vitalni interes srpskog naroda ako bi dopredsjedateljicu zamijenila osoba iste nacionalnosti, ali je odgovoreno da će ona biti dostavljena naknadno.

U burnoj raspravi su se čule i optužbe o kriminalu. 

Nakon što je predsjedateljica Skupštine Daliborka Milović prešla na narednu točku dnevnog reda, ne želeći otvarati raspravu o točki na kojoj je uložen vitalni nacionalni interes, zastupnici skupštinske većine napustili su dvoranu. Kvoruma nije bilo, pa je sjednica prekinuta, a malobrojnim novinarima i zastupnicima oporbe se obratio zastupnik SDA Nijaz Musić, koji djeluje izvan kluba zastupnika svoje stranke.

On je s govornice pustio snimak razgovora zastupnika Edima Fejzića i Sejada Tatarina, kao dokaz scenarija čiji su ceh, kako je naglasio, trebali platiti dopredsjedateljica Velić, predsjedateljica Milović, te ministrica Rišljanin. 

Na snimci lošije kvalitete spominju se i novčani iznosi vezani za smjene ministrice, ali i direktorice bolnice.

Žestoke reakcije

Nakon što predsjedavajuća Skupštine BPK Daliborka Milović (Liberalna stranka) nije dobila odgovor na pitanje da li smjena dopredsjedavajuće, a time i konstituiranje novog skupštinskog rukovodstva znači i njenu smjenu, Klub Srba u Skupštini BPK pokrenuo je proceduru zaštite vitalnog nacionalnog interesa. 

Uslijedile su žestoke reakcije poslanika Kluba Bošnjaka, koji je i predložio smjenu Edite Velić, iz kojeg su tvrdili kako neće dozvoliti da Klub Srba odlučuje ko će predstavljati Bošnjake u rukovodstvu Skupštine.

Tražila su se i pojašnjenja čime je ugrožen vitalni interes srpskog naroda ako bi dopredsjedavajuću zamijenila osoba iste nacionalnosti, ali je odgovoreno da će ona biti dostavljena naknadno.

Uslijedila je žučna rasprava

Uslijedila je žučna rasprava u kojoj su se čule i optužbe o kriminalu. Nakon što je predsjedavajuća Skupštine Daliborka Milović prešla na narednu tačku dnevnog reda, ne želeći otvarati diskusiju o tačci na kojoj je uložen vitalni nacionalni interes, poslanici skupštinske većine napustili su salu. Kvoruma nije bilo, pa je sjednica prekinuta, a malobrojnim novinarima i poslanicima opozicije se obratio poslanik SDA Nijaz Musić, koji djeluje izvan kluba poslanika svoje stranke.

On je iza skupštinske govornice reproducirao snimak razgovora poslanika Edima Fejzića i Sejada Tatarina, kao dokaz scenarija čiji su ceh, kako je naglasio, trebali platiti dopredsjedavajuća Velić, predsjedavajuća Milović, te ministrica unutrašnjih poslova Rišljanin. Na snimku lošijeg kvaliteta pominju se i novčani iznosi vezani za smjene ministrice, ali i direktorice Kantonalne bolnice, o kojoj se danas nije raspravljalo.

Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije