Tražit će pomoć

Vesna Pusić sa suprugom Tomislava Salopeka stigla u Egipat

Tomislav Salopek
Foto: YouTube
1/2
06.08.2015.
u 20:45

Hrvatski državljanin, 30-godišnji Tomislav Salopek otet je u glavnom egipatskom gradu Kairu 22. srpnja.

Ministrica Vesna Pusić, kako doznajemo, stigla je zajedno sa suprugom otetog Hrvata Natašom Salopek u Egipat, gdje će od egipatskih vlasti tražiti pomoć u oslobađanju Tomislava Salopeka iz ruku ISIL-a. Ministarstvo vanjskih poslova nije htjelo potvrditi ni komentirati odlazak ministrice Pusić u Egipat.

Podsjetimo, jučer je objavljena snimka na kojoj oteti Salopek na koljenima pokraj maskiranog i naoružanog terorista čita poruku da će ga ubiti u roku od 48 sati ako egipatske vlasti iz zatvora ne puste muslimanske žene, među kojima je i visoka dužnosnica ISIL-a.

Hrvatski državljanin, 30-godišnji Tomislav Salopek otet je u glavnom egipatskom gradu Kairu 22. srpnja. Kao što je poznato, Tomislav je u Egiptu kao menadžer radio za francusku tvrtku Company General Geoscience, a otet je na putu prema poslu.

Prema informacijama Ministarstva unutarnjih poslova Egipta, Salopek je bio u automobilu s vozačem kojeg su otmičari izvukli iz automobila i ostavili na cesti, a mladog Hrvata oteli su i otišli. Drugi dan egipatske sigurnosne snage našle su automobil, osobne dokumente otetog Hrvata kao i dva mobitela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije