u Brestovskom

Veliko zanimanje za kupnju parcela u poduzetničkoj zoni

11.02.2024.
u 12:18

U Gradskoj vijećnici u Kiseljaku održana je redovita sjednica Općinskog vijeća Kiseljak. Pred vijećnicima se našlo više odluka o kupoprodaji zemljišta i objekata kojima se najavljuju nove i proširuju postojeće investicije. I dok se na drugom kraju općine gradi nova poduzetnička zona Azapovići u Lepenici, investitori i dalje pokazuju zanimanje za kupnju parcela za gradnju na drugom kraju općine - u poduzetničkoj zoni Dugo Polje u Brestovskom. Potvrdile su to tri odluke o prodaji nekretnina u spomenutoj poduzetničkoj zoni usvojene na sjednici. - Zanimanje za njihovu kupnju pokazale su tri tvrtke čiji vlasnici kupuju ukupno pet parcela u poduzetničkoj zoni Dugo Polje, jedna tvrtka tri parcele, a preostale dvije po jednu. To nas itekako raduje jer svako ulaganje donosi i nova radna mjesta - kazao je Dragomir Lučić, tajnik Općine Kiseljak. Nakon kupnje zemljišta i početka radova investitori će, objasnio nam je, imati rok od pet godina za završetak planiranih investicija. Uz nove investicije, na istoj su sjednici Vijeća usvojene i odluke o prodaji zemljišta i nekretnine novom vlasniku Banje i Hotela Dalmacija. Kako nam je objasnio Mladen Mišurić Ramljak, u pitanju je dio zemljišta u sklopu kompleksa za koji se, po okončanju pokrenutih sudskih sporova, ispostavilo da je u vlasništvu Općine Kiseljak, kao i zgrade koja se godinama koristi za fizikalne terapije.

- Prodajom parcele koja je u vlasništvu Općine, kao i zgrade koja je dio kompleksa hotela i toplica, investitor, tvrtka čiji je vlasnik kiseljački poduzetnik, moći će zaokružiti kompleks. Pri tome pacijenti neće trpjeti jer će zdravstvene usluge koje se trenutačno pružaju u prodanoj zgradi privremeno moći dobiti u postojećoj zgradi Doma zdravlja.

Bit će to privremeno rješenje do završetka gradnje nove zgrade u kojoj će dobiti prikladan prostor - objasnio je načelnik Kiseljaka Mladen Mišurić Ramljak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije