Opća bolnica Gradiška

Veliki uspjeh, suvremenom metodom odstranjen tumor debelog crijeva

19.07.2022.
u 18:19

Kirurzi gradiške Bolnice Aleksa Sredić i Boban Bijelić su s mentorom Valentinom Sojarom, uglednim abdominalnim kirurgom iz Ljubljane koji je, uz ostalo, poznat po transplantacijama jetre i drugim kompliciranim zahvatima, uspješno odstranili zloćudni tumor debelog crijeva laparoskopskom metodom, piše portal srpska.info. Operacija je protekla prema planu, a pacijent se uspješno oporavlja.

- To je jako ohrabrujuće za cijeli naš tim u kojem su još anesteziologinja Anita Švraka i glavna instrumentarka Dubravka Babić - rekao je za portal srpska.info kirurg Aleksa Sredić. Podsjeća kako su pacijente radi ovakvih operativnih zahvata do sada upućivali u Beograd, što je bitno poskupljivalo operacije, a čekanje produljivalo.

- Za nas je suradnja s doktorom Sojarom dragocjena, a njegovo iskustvo nemjerljivo. Ipak, za svaku pohvalu je i odnos ravnatelja Bolnice Rajka Dodika i njegovih suradnika koji pravilno shvaćaju i podržavaju usvajanje novih kirurških metoda te suradnju sa stručnjacima iz regije i svijeta - naglasio je Aleksa Sredić. Rajko Dodik zadovoljan je uspjehom bolničke kirurgije te kaže kako je to logičan slijed nedavno uspostavljene suradnje s doktorom Valentinom Sojarom.

- Sojar je prošloga mjeseca prvi put posjetio našu Bolnicu i održao predavanje o komplikacijama, bolestima i suvremenim metodama liječenja debelog crijeva. Sada smo napravili korak dalje i ta iskustva uspješno primijenili u praksi. Time se otvara nova mogućnost primjene suvremenih metoda u kirurgiji. Ovakve operacije ćemo sa Sojarom raditi i ubuduće, a naš krajnji cilj je u potpunosti, pod njegovim nadzorom, osposobiti i osamostaliti naše kirurge - izjavio je Rajko Dodik, ravnatelj Bolnice Gradiška.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije