Tegeltija i Dumont

Velik interes tvrtki iz BiH za poslovanje s francuskim tvrtkama

22.06.2021.
u 12:47

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa savjetnicom za vanjske poslove predsjednika Republike Francuske Izabele Dumont, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Tegeltija je istakao da su odnosi dviju zemalja vrlo dobri i bez otvorenih pitanja te je pohvalio kulturnu suradnju dviju zemalja  izrazivši žaljenje što ekonomski odnosi nisu u srazmjeri niti sa snagom francuskog gospodarstva niti sa gospodarskim potencijalima i resursima BiH. 

Tegeltija je naglasio da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomskih odnosa te da postoji velik interes tvrtki iz BiH za poslovanje s francuskim tvrtkama.

Tijekom sastanka, Tegeltija upoznao je savjetnicu Dumont s reformskim procesima i europskim putem Bosne i Hercegovine, istaknuvši da je članstvo u Europskoj uniji prioritetni spoljnopolitički cilj naše zemlje te dodao da treba realno vrednovati postignute rezultate na tom putu. Skrenuo je pažnju da podizanje kriterija za status kandidata za članstvo u EU ne doprinosi i ne pomaže BiH na tom putu. 

Tegeltija je istaknuo da BiH vrlo uporno radi na ispunjavanju uvjeta za dobivanje kandidatskog statusa i izrazio je očekivanje da će te napore Europska unija prepoznati i da će BiH  u 2021. dobiti status kandidata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?