SARAJEVO

Veleposlanstvo SAD: Korak dalje na putu RS ka autoritarizmu

20.07.2023.
u 20:15

Današnje usvajanje zakona u Republici Srpskoj koji kriminalizira klevetu ugrožava mogućnost građana da slobodno govore, a neovisnih medija da izvještavaju istinu, ugrožavajući demokraciju BiH i njenu euroatlantsku budućnost, ocijenilo je Veleposlanstvo Sjedinjenih Država u BiH.


- Oni koji su uveli i podržali ovaj represivni zakon pomjerili su Republiku Srpsku korak dalje na putu ka autoritarizmu. Ovo nedemokratsko zakonodavstvo služi samo u korist nastojanja vladajuće koalicije da konsolidira vlast i izbjegne odgovornost i šteti interesima onih koji žive u Republici Srpskoj - navedeno je na Twitter profilu Veleposlanstva Sjedinjenih Država u BiH.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS, kojim se kriminalizira kleveta. Od 63 nazočna zastupnika, ovaj zakona podržalo je 47, protiv je bilo njih 16, dok nitko nije bio suzdržan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?