SARAJEVO

Veleposlanstvo SAD domaćin vježbe pripravnosti u hitnim situacijama

15.10.2021.
u 09:40

Veleposlanstvo SAD u Sarajevu bit će danas domaćin vježbe pripravnosti u hitnim situacijama sa svojim partnerima iz sigurnosnih institucija i drugih hitnih službi Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Veleposlanstva.

Vježba, nazvana "Operation Alliance Shield", istaknuće spremnost, obučenost i koordinaciju tih službi u BiH. Obuhvatit će simulaciju sigurnosne i stvarne situacije, u kojoj veleposlanstvo i osoblje zaduženo za odgovor u hitnim slučajevima rade zajedno kako bi osigurali dobrobit i zaštitu svih. Ova vježba pokazaće kapacitet odgovora institucija koje pružaju podršku veleposlanstvu u hitnim situacijama. Očekuje se da će vježba trajati otprilike dva sata.  

Partneri koji će sudjelovati u vježbi su Direkcija za koordinaciju policijskih tijela (DCPB), policija Sarajevske županije i ostale hitne službe, Ministarstvo unutarnjih poslova Federacije BiH (FMUP) i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA). Ova vježba još jedan je primjer izvrsne suradnje između veleposlanstva i predstavnika bh. institucija koje pružaju pomoć i podršku u hitnim slučajevima. 

"Operation Alliance Shield" vrhunac je višemjesečne obuke i planiranja od strane regionalnog ureda za sigurnost (RSO) američkog veleposlanstva, diplomatske sigurnosne službe State Departmenta (DSS) i naših sigurnosnih partnera u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije