priopćenje

Veleposlanstvo SAD: Bit ćemo snažan partner potpuno funkcionalnim vlastima BiH

07.08.2019.
u 13:00

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini pozdravila je dogovor lidera tri najveće bh. političke stranke o formiraju vlast na državnoj razini , ističući da je tako potvrđen postojeći konsenzus o važnosti napretka BiH na putu ka EU i NATO savezu.

- Namjeravamo raditi s političkim strankama i članovima Predsjedništva BiH da bi pojasnili kako će nove vlasti tumačiti ovaj sporazum, što posebno uključuje pitanje da li postoji jasan konsenzus po pitanju ranog podnošenja Nacionalnog akcionog plana Bosne i Hercegovine (ANP) NATO savezu - navodi se u priopćenju Veleposlanstva.

Ističu da Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene miru i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, kao i prosperitetnoj budućnosti građana BiH.

-  Bit ćemo snažan partner potpuno funkcionalnim vlastima koje su opredijeljene da rade na reformi obrane, unapređenju socio-ekonomskih reformi  i jačanju vladavine prava - priopćeno je iz Veleposlanstva SAD-a u BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?