Veleposlanstvo SAD-a u BiH : Blokiranje usvajanja fiskalnog okvira je neodgovorno

30.08.2017.
u 18:00

 Blokiranje usvajanja globalnog fiskalnog okvira je neodgovorno i ide nauštrb građana ove zemlje - istaknuto je iz Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH povodom izjave predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da RS blokira usvajanje fiskalnog okvira, jer ne žele pristati na dodatna izdvajanja za Oružane snage BiH.

Iz ovog Ureda u izjavi za Fenu napominju da je BiH jasno izrazila želju da postane članica NATO-a te da je podnijela zahtjev za aktivaciju Akcijskog plana za članstvo u pismu Predsjedništva BiH, koje je poslato generalnom tajniku NATO-a 2009. godine.

- SAD su snažno opredijeljene da pomognu BiH da postigne taj cilj - poručili su i istaknuli da građani BiH žele biti dijelom europske obitelji, živjeti u stabilnoj, sigurnoj, prosperitetnoj, multietničkoj državi, koja je u potpunosti integrirana u euro-atlantske institucije.

Osim toga, naglasili su da Oružane snage BiH postoje kako bi garantirale sigurnost i obranu cijele BiH te da bi osigurale neophodnu pomoć građanima kada im je ta pomoć najpotrebnija, kao naprimjer, tijekom prirodnih nepogoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije