podrška IDDEEA-i u digitalnoj transformaciji

Veleposlanik Velike Britanije u BiH: Cyber sigurnosti ključni segment digitalne transformacije

03.04.2024.
u 09:44

Veleposlanik Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Julian Reilly ugostio je predstavnike Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) predvođenu Almirom Badnjevićem, kako bi razgovarali o izazovima i napretku na polju digitalizacije u BiH. 

Tijekom sastanka, posebna pažnja posvećena je temi zaštite osobnih podataka te brzom, učinkovitom i sigurnom pružanju usluga.

Direktor Badnjević predstavio je dosadašnji rad Agencije i najavio novitete koji se planiraju za naredni period, uključujući e-goverment, digitalni identitet, te e-novčanik koji će biti završen do kraja ove godine.

Naglasio je i da sve što IDDEEA radi digitalno treba biti osigurano na odgovarajući način.

Veleposlanik Reilly istaknuo je važnost cyber sigurnosti kao ključni segment digitalne transformacije. Izrazio je spremnost Veleposlanstva Velike Britanije da pruži podršku Agenciji.

Naglasio je važnost buduće suradnje i podrške, posebno kada je u pitanju cyber sigurnost.

Ovaj sastanak predstavlja nastavak kreiranja digitalne infrastrukture i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, uz podršku međunarodnih partnera poput Velike Britanije, priopćeno je iz IDDEEA-e. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?