japan

Veleposlanik Marić: Dobri i prijateljski odnosi Japana i BiH

fd
24.03.2017.
u 14:15

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Japanu Borislav Marić jučer se susreo s ministrom vanjskih poslova Japana Fumiom Kishidom  te istakao zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja i iskazao zahvalnost za svu pomoć koju Japan pruža BiH.

Do susreta je došlo tijekom seminara regionalne promocije prefekture Yamaguchi, koji je Ministarstvo vanjskih poslova Japana organiziralo s ciljem promocije regionalnog razvoja, kako bi diplomatsku javnost upoznali o bogatoj povijesnoj i kulturnoj baštini Japana, kao i investicionim mogućnostima regije. 

Veleposlanik Marić također je naglasio svoje opredjeljenje da se postigne daljnji napredak u odnosima, posebno u oblasti  trgovinske razmjene i privlačenja japanskih investicija u atraktivne sektore u BiH.

Kishida je zahvalio Mariću na sudjelovanju i interesu za japansku tradiciju i kulturu te istakao značaj regionalne promocije koja doprinosi  boljem upoznavanju regionalnih kapaciteta i pruža mogućnost za sagledavanje različitih oblika suradnje na svim poljima.

Poželio je uspješan mandat veleposlaniku Mariću, izrazivši nadu da se dobri i prijateljski bilateralni odnosi razvijaju u interesu i na zadovoljstvo dviju zemalja, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije