Mostar

Veleposlanik Grčke Karolos Gadis posjetio Franjevački samostan

posjeta
Foto: Pogled.ba
1/2
19.01.2016.
u 06:45

Gvardijan Franjevačkog samostana u Mostaru fra Iko Skoko upriličio je jučer prijem za veleposlanika Grčke u Bosni i Hercegovini Karolosa Gadisa.

Grčki veleposlanik u Bosni i Hercegovini u prosincu 2015. godine u Sarajevu je predao fra Iki Skoki skulpturu “Najava mira” koja će biti izložena u međunarodnoj galeriji mira, piše portal Pogled.ba. Međunarodna galerija mira bit će smještena u velikom zvoniku Franjevačke crkve u Mostaru koji je dobio ime “Mostarski zvonik mira”.

-Prije dvije godine veleposlanici u Bosni i Hercegovini dobili su pismo od visokog predstavnika o otvaranju galerije mira u Franjevačkom zvoniku. Zahvaljujući veleposlaniku Karolosu Gadisu, među prvima je reagirala Republika Grčka, koja je darovala vrijednu skulpturu za koju dekan Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega kaže da je izvrstan dar, kazao je fra Iko Skoko.

Veleposlanik Gadis je istaknuo kako je odmah po primanju dopisa obavijestio vlasti u Grčkoj o važnom projektu međunarodne galerije mira.

On se zahvalio i visokom predstavniku Valentinu Inzku koji je obavijestio veleposlanike o ovoj značajnoj inicijativi. -Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku pokloniti ovo jedinstveno umjetničko djelo autora Antonisa Myrodiasa međunarodnoj galeriji mira. Mir je vrlo važan preduvjet za sve što želimo postići i tako da još jednom čestitam fra Iki Skoki na ovoj inicijativi, riječi su veleposlanika Gadisa.

Osim Grčke umjetničko djelo za galeriju mira već je darovala Hrvatska, a uskoro će to učiniti Češka i Italija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije