posjeta

Veleposlanica Indonezije posjetila Bugojno

veleposlanica
30.03.2017.
u 19:15

Veleposlanica Indonezije u Bosni i Hercegovini Amelia Achmad Yani, u pratnji svojih suradnika, posjetila je danas općinu Bugojno.

Na sastanku s načelnikom Hasanom Ajkunićem, članovima Općinskog vijeća i privrednicima iz te općine, razgovarano je o mogućnostima uspostavljanja intenzivnije ekonomske suradnje BiH ali i Općine Bugojno s uspješnim indonežanskim privrednicima.

- Pozvala sam privrednike iz Bugojna da u maju posjete Sarajevo Business Forum, na kojem će poseban gost biti predsjednik Indonezije, s kojim će doći i grupa privrednika. Organizirat ću posebne sesije za dogovore privrednika Bugojna i Indonezije - kazala je veleposlanica Yani.

Bugojanski načelnik Hasan Ajkunić smatra da šanse za privrednu suradnju s indonežanskim privrednicima postoje u energetskom potencijalu - rudi i plinu, proizvodnji organske hrane, eksploataciji vodnih potencijala, drvnoj industriji i turizmu.

Dodao je da bi, do konkretnijih vidova suradnje, moglo doći već iduće godine.

Nakon sastanka u Kristalnoj sali Općine Bugojno, veleposlanica Indonezije posjetila je Centralno šehidsko mezarje u tome gradu, gdje je položila cvijeće i proučila Fatihu.

Posjetu je završila obilaskom Sultan-Ahmedove džamije i Kulturnog centra princeze Dževhere.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?