Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Veći broj državnih tvrtki u HNŽ-u ide u privatizaciju

15. svibnja 2018. u 11:00 0 komentara 425 prikaza

Programom privatizacije za 2018. godinu planiraju se aktivnosti vezane za privatizaciju preostalog državnog kapitala i državne imovine na prostoru HNŽ. Također, programom se predviđa nastavak kontrole izvršenja obveza iz kupoprodajnih ugovora za ona poduzeća i imovinu koja je prodana metodom natječaja i neposredne pogodbe, a sukladno pravilniku o obavljanju kontrole izvršenja obveza iz kupoprodajnih ugovora u postupku privatizacije u Federaciji BiH. Imajući u vidu činjenicu da je u mjerodavnosti Agencije i provođenje Zakona o javno-privatnom partnerstvu (JPP), za 2018. godinu planiraju se aktivnosti vezane za stručno osposobljavanje sudionika u postupcima pripreme i provedbe projekta JPP, a sukladno uredbi o izobrazbi sudionika koja je prateći dokument Zakona o JPP na razini HNŽ.

Planirani projekti

- U cilju utvrđivanja pojedinačnih projekata iz oblasti JPP, Agencija će nastaviti započetu suradnju sa svim javnim tijelima na teritoriju županije te raditi na uspostavi registra projekata JPP u HNŽ. U okviru velike privatizacije nastavit će se aktivnosti ...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.