25. SIJEČNJA 2023.

VEČERNJI LIST BIH, TISKANO IZDANJE

24.01.2023.
u 21:00

I ove srijede, 25. siječnja 2023. godine, u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH donosimo najbolji sadržaj.

Evo što izdvajamo:

Potpora Schmidtu u Bruxellesu zbog deblokade BiH te putu zemlje k EU - Visoki međunarodni predstavnik svjedočio pred Vanjskopolitičkim odborom EP-a o razlozima donošenja odluke na dan izbora, koalicijama i povijesnoj prigodi za BiH Agent FBI-a lobirao za bliskog Putinova suradnika i bošnjačke političare u SAD-u - Cikotić i Zahirović susreli su se s McGonigalom u Njemačkoj i tražili vezu za UN Šećer, ulje, margarin, juneće meso... u Hrvatskoj jeftiniji nego u BiH - Brojna poskupljenja otežala su život stanovnicima BiH koji spadaju u red najsiromašnijih u Europi. Prosječne plaće u BiH su višestruko manje, a cijene čak i više BiH dobiva Vijeće ministara, ali i povijesnu priliku za EU - Zastupnički dom Parlamenta BiH u srijedu glasuje o novim ministrima i zamjenicima Razgovori o problemima katolika, iseljavanju, solidarnosti... - Biskupi iz BiH i Hrvatske uputili poruku: Izborni zakon u BiH nužno je reformirati KOJIH 14 veleposlanika BiH u svijetu predlaže Denis Bećirović, popis predvode stari kadrovi - U svezi s prijedlogom postoje različita mišljenja u javnosti. Za neke je prijedlog dobar, za neke loš... Više od 350.000 nezaposlenih, a radnika nedostaje - Postavlja se pitanje zbog čega, uz 350.000 nezaposlenih, poslodavci u BiH ne mogu naći radnu snagu Pučkoškolac iz Gruda svira diple, frulu, gusle..., a i kad sluša glazbu, to su - gusle - Ljubav prema guslama i ostalim glazbalima naših starih osjetio sam prije oko godinu dana. Želim svladati sve ovdašnje tradicionalne instrumente, kaže nam Luka Vukoja iz grudskih Medovića, učenik 9. razreda Inovativni pristup nastavi diplomskoga studija fitomedicine Sveučilišta u Mostaru - Studenti u Neumu istraživali štetnike koji uništavaju palme Iz SOS Dječjih sela BiH osnažuju mlade na njihovu putu k samostalnosti - Za više od 2000 djece, mladih i obitelji omogućili bolji život Kruh, pizza, slatkiši od brašna kukaca dopušteni u EU - Visokoproteinska brašna od skakavaca, crva brašnara i kućnih zrikavaca EFSA odobrila kao prehrambeni proizvod Kako su u povijesti izgledale granice i granične kontrole između Hrvatske i Slovenije - Iz RH u Sloveniju švercao se duhan, Slovenci su dolazili raditi u hrvatske zemlje

Komentara 1

LO
lokve
10:25 25.01.2023.

Potpora Schmidtu iza zatvorenih vrata od strane Hrvatske predstavnica Zovko koja baš i nije dobro prošla kod ostatka učesnika pomenutog sastanka. Hrvatsko miješanje u unutrašnje pitanje nezavisne zemlje nije podržano ni od jednog učesnika sastanka već samo od "svirajte mi za Željanu moju ljubav moju ranu# mijenja zemlje u politici ko ciganin konje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije