IZBOR OSOBE GODINE

Večernjakov pečat 27. ožujka

Večernjakov pečat
Foto: Stojan Lasić
1/4
28.01.2014.
u 10:48

Govoreći o pripremama koje su do sada urađene, glavni urednik Večernjeg lista u BiH i direktor Večernjakova pečata Jozo Pavković je naglasio da će i ovogodišnji Pečat biti na visokoj razini

- Nadam se da će Večernjakov pečat, kao i svih godina ranije, održati visoku razinu kvalitete. Očekujem da će ove godine manifestacija biti još bolja na zadovoljstvo svih nas - rekao je predsjedatelj Vijeća ministara BiH i ovogodišnji predsjednik Organizacijskog odbora Večernjakova pečata, a ujedno i pokrovitelj Vjekoslav Bevanda na prvoj sjednici Odbora koja je jučer održana u redakciji Večernjeg lista u Mostaru.

Zadržati visoku razinu

Govoreći o pripremama koje su do sada urađene, glavni urednik Večernjeg lista u BiH i direktor Večernjakova pečata Jozo Pavković je naglasio da će i ovogodišnji Pečat biti na visokoj razini.

-Ovogodišnji Večernjakov pečat će biti održan 27. ožujka u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. Biti će u znaku 30 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu i 100 godina od početka Prvog svjetskog rata. Već možemo najaviti da će visoki svjetski dužnosnici tu večer poslati preko Pečata poruke mira bh. i široj javnosti - poručio je Pavković. Pečat će i ove godine prenositi BHRT. Belmin Karamehmedović, pomoćnik generalnog direktora BHRT-a, je u svom izlaganju predstavio novi koncept realizacije prijenosa manifestacije ove godine. - U želji da napravimo korak više napravili smo dogovor da se u dužem vremenskom razdoblju prate događanja oko Pečata, da se kandidati za Osobu godine predstave ranije nego prijašnjih godina. Planiramo jednu televizijsku emisiju početkom ožujka gdje će se predstaviti kandidati za Osobu godine. Naravno, sama manifestacija će se pokrivati s najvećim mogućim brojem kamera i očekujemo vrhunsku realizaciju. Pečat je najveći događaj ovakve vrste u BiH i učinit ćemo sve da ostane na visokoj razini - istaknuo je Karamehmedović. I ostali sudionici sastanka iznijeli su svoja očekivanja i viziju ovogodišnjeg Pečata. - Svake godine Pečat je napredovao i ta nit koja se provlači kroz Pečat, a to je prezentiranje vrijednosti, je svakako nešto čemu se više trebamo posvetiti umjesto crnoj kronici. Nema razloga da Pečat ove godine ne bude bolji u odnosu na godine ranije - naglasio je član Organizacijskog odbora Večernjakova pečata i bivši direktor UniCredit banke u BiH Berislav Kutle. Njegov nasljednik na direktorskoj poziciji u spomenutoj banci Ivan Vlaho je dodao kako je prvi put član Organizacijskog odbora Večernjakova pečata, te kako će se suradnja UniCredita i Pečata nastaviti. - Tu sam i da naučim i vidim kako se realizira jedna ovakva manifestacija - rekao nam je Vlaho.

Pečat i na radiju

Zanimljivo izlaganje je imao i ravnatelj RTV Herceg Bosne Stipo Galić koji je naglasio kako ove godine izravni prijenos Pečata neće biti samo na Radiju Herceg Bosne, nego i na svim hrvatskim radiopostajama u BiH. Ovo ideju su podržali svi članovi Organizacijskog odbora, ističući kako se radi o još jednom iskoraku za cijelu manifestaciju. Novi ravnatelj Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača Danijel Vidović je čestitao vodstvu Večernjeg lista na visokoj razini manifestacije sve ove godine, te je najavio kako će i institucija koju vodi uložiti dodatne napore s ciljem poboljšanja Večernjakova pečata. - Očekujemo da će Kosača podići svoju razinu poslovanja i ponude. Već radimo na tome i očekujemo da će se do Pečata dio projekata novog izgleda Kosače realizirati - najavio je Vidović. Dalfina Bošnjak, Ilija Vrljić, Davor Ljubić, don Dragan Filipović su, također, kao članovi Organizacijskog odbora Pečata najavili svoj angažman u realizaciji ovogodišnje manifestacije, te iznijeli niz ideja kako manifestaciju podići na još jednu veću razinu za razliku od prijašnjih godina. Od danas u Večenjem listu svaki dan možete naći kupon na kojem možete napisati ime osobe za koju smatrate da bi se trebala naći na popisu kandidata za Osobu godine u Bosni i Hercegovini. Naši čitatelji mogu predlagati svoje kandidate u idućih mjesec dana, a nakon toga će Stručni žiri izabrati popis osoba koje će biti kandidirane za dobitnika prestižne nagrade Večernjakova pečata za 2013. Pred Organizacijskim odborom, te Provedbenim odborom Večernjakova pečata je još mnogo posla do 27. ožujka i izbora Osobe godine u BiH. Najavljeno je kako će u roku mjesec dana biti održan novi sastanak Organizacijskog odbora kako bi se analiziralo stanje i osiguralo da Večernjakov pečat još jednom ponese epitet najvažnijeg društvenog događaja u državi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?