hrvatsko tržište

Važna obavijest: Povlače se dvije serije još jednog lijeka

lijekovi, ljekarna
ilustracija
04.01.2024.
u 17:29

Na tržištu su u prometu dostupne druge serije lijeka koje nisu zahvaćene ovom neispravnošću, stoga povlačenje ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) izvijestila je kako se povlači serija lijeka Aqua pro injectione HZTM otapalo za parenteralnu uporabu.

"Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu (HZTM), nositelj odobrenja za lijek Aqua pro injectione HZTM otapalo za parenteralnu uporabu, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serija 3070322 i 3080322 lijeka Aqua pro injectione HZTM otapalo za parenteralnu uporabu. Povlačenje se provodi do razine bolničkih ljekarni", istaknuto je. 

Navedeni postupak povlačenja, kako je pojašnjeno, provodi se na temelju sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na rezultat izvan granice specifikacije za parametar analiza vrijednosti pH tijekom ispitivanja dugotrajne stabilnosti. HALMED napominje kako nisu zaprimljene sumnje na nuspojave povezane s predmetnim serijama lijeka.

 

Također, ističe kako su na tržištu u prometu dostupne druge serije lijeka koje nisu zahvaćene ovom neispravnošću, stoga povlačenje ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

"Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije", zaključuje HALMED.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije