Usora

Vatrogascima Usore stigla vrijedna donacija od DVD-a Vis iz Splitsko-dalmatinske županije

17.08.2017.
u 07:00

Kako se studiozan i pošten rad na kraju isplati, još su jednom pokazali članovi Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Usora dobivši vrijednu donaciju od DVD-a Vis iz Splitsko–dalmatinske županije, Republika Hrvatska. Naime, DVD Usora ugostio je visoko izaslanstvo iz Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Vatrogasnog saveza RH Antom Sanaderom, a u izaslanstvu su bili i pročelnik Vatrogasne zajednice Splitsko–dalmatinske županije Tiho Zec i zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vis Edo Vitaljić.

Prvi put od osnivanja općinu Usora posjetilo je ovako visoko izaslanstvo kada je vatrogastvo u pitanju te je donirana vrijedna i sofisticirana vatrogasna oprema, kao i kombinirano vatrogasno vozilo koje će biti na usluzi cijelom puku općine Usora i šire. Na radnom sastanku, kojem su uime DVD Usora nazočili predsjednik Željko Joskić, zapovjednik Josip Erceg i tajnica Marina Adžaga-Rajkovača, upoznali su prijatelje iz RH o osnivanju i ustroju DVD-a Usora. Predsjednik DVD-a Usora Željko Joskić istaknuo je kako je, uz sve probleme kroz koje prolazi Društvo u svom jednogodišnjem postojanju i radu, imalo i zapažene rezultate te su odrađeni mnogi projekti. Također je informirao prijatelje s mora kako je jedino sokolsko društvo s hrvatskim predznakom koje djeluje i radi u BiH smoglo snage i mudrosti, uz skromna sredstva koja dobiva iz općinskoga proračuna, osnovati i registrirati DVD Usora.

Izaslanstvo iz Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Vatrogasnog saveza RH Antom Sanaderom bilo je zadovoljno izlaganjem domaćina te je obavljena prezentacija donirane opreme i vozila članovima DVD-a Usora. Ante Sanader je uime izaslanstva zahvalio na srdačnom prijemu te potvrdio odlučnost da će Vatrogasni savez Splitsko-dalmatinske županije još jače učvrstiti veze s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Usora, a na sastanku su već dogoverni okviri daljnje suradnje i opremanja DVD-a Usora. Nakon službenoga dijela posjeta, nazočni gosti i članovi DVD-a Usora bili su na domjenku i uz tradicionalno gostoprimstvo Usorana druženje je nastavljeno. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije