DVD Usora

Vatrogasci upoznali mališane o značaju svoga poziva

13.05.2019.
u 09:30

DVD Usora treću godinu zaredom, od svojih skromnih financijskih sredstava, uspjelo je orgnizirati i obilježiti dva značajna dana, blagdan sv. Florijana i Dan općine Usora. Svake godine, pa i ove, upriličen je “Dan otvorenih vrata” gdje je naglasak za ovu godinu stavljen na najmlađe žitelje općine Usora, odnosno na polaznike Javne predškolske ustanove “Ivančica” u Usori. Točnije, DVD Usora, u suradnji s ravnateljicom ove predškolske ustanove Editom Vuković-Antolović, a u sklopu “Dana otvorenih vrata”, upriličio je posjet ovoj predškolskoj ustanovi. Tom prigodom članovi DVD-a Usora su u edukativno-zabavnom dijelu upoznali malene polaznike vrtića, na njihovo veselje, o značaju i važnosti postojanja vatrogasnih društava, kao i samoj protupožarnoj zaštiti, požrtvovnosti, hrabrosti i humanosti koju vatrogasci pokazuju gotovo svakodnevno. Posebno kada riskiraju svoju sigurnost i život prigodom spašavanja drugih i njihove imovine. Polaznici predškolske ustanove “Ivančica”, mali godinama, a veliki znanjem i srcem, iznenadili su članove DVD-a Usora svojim znanjem o vatrogascima, njihovu poslu, kao i znanjem o vatrogasnoj opremi koju koriste vatrogasci prigodom svojih intervencija. Na ovako zavidnom znanju, na divno iznenađenje članova DVD-a Usora, posebnu zahvalu imaju članovi osoblja – odgajateljice na čelu s ravnateljicom Editom.

Nakon završenog edukativno-zabavnog dijela susreta, druženje se nastavilo uz razgledanje jednog dijela vatrogasne opreme, dok su se članovi DVD-a Usora potrudili mališane razveseliti prigodnim darovima - voćnim sokovima, grickalicama i slatkišima. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?