jednostavni i jako ukusni

Vanilin roščići: Keksići koji podsjećaju na djetinjstvo i predbožićno vrijeme

coolinarika
06.12.2022.
u 08:43

Koga vanilin roščići ne podsjećaju na djetinjstvo? I na predbožićno vrijeme?

Još uvijek broj jedan u kategoriji čajnih keksića, simpatični vanilin-roščići potvrda su činjenice da kvaliteta traje…

Sastojci

140 g Pšeničnog oštrog brašna 
140 g Pšeničnog glatkog brašna 
200 g maslaca
80 g šećera
100 g oraha ili badema
1 bjelanjak
1 Vanilin šećer 

Priprema

1. Od brašna, maslaca, šećera, mljevenih oraha ili oguljenih mljevenih badema, vanilin šećera i bjelanjka zamijesite prhko tijesto i ostavite neka stoji najmanje jedan sat, piše Coolinarika.

2. Nakon toga oblikujte male roščiće (kiflice), složite ih na namazani lim i pecite oko 15 minuta na temperaturi od 180°C.

Posluživanje
Pečene i još vruće roščiće uvaljajte u šećer u prahu izmiješan s vanilin šećerom.

Savjet
Ohlađene roščiće držite u limenim kutijama jer će tako zadržati prhkost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?