denis lasić

Gotovo 20 milijuna KM iz Ministarstva prometa FBiH ide za ublažavanje ekonomske krize

22.04.2020.
u 17:59

Federalni ministar prometa i veza Denis Lasić najavio je na današnjoj konferenciji za medije će ministarstvo na čijem je čelu za stabilizaciju krize izazvane koronavirusom izdvojtii 19,6 milijuna KM, te kako to neće utjecati na postojeće projekte.

"Predložili smo određeno smanjenje postojećeg iznosa odobrenih sredstava za 19,6 milijuna KM koji će se rebalansom proračuna FBiH koristiti za ublažavanje krize izazvane koronavirusom. Ta ušteda ne bi trebala ugroziti planirane projekte u ovoj godini. Sva su ministarstva su učinila maksimalne uštede i mislim kako smo dali dobar zamah stabilizaciji gospodarstva, ali i zdravstva gdje želimo uslugu podići na višu razinu", kazao je Lasić, prenosi Klix. 

Istaknuo je kako pandemija koronavirusa nije utjecala na dinamiku radova na Koridoru Vc, brzim cestama i drugim.

Na Koridoru Vc aktivno je osam radova, tri u Čapljini i pet u Zenici. Na radovima je angažirano oko 1.500 radnika. U tijeku je 17 aktivnih ugovora za izvođenje radova. Neće biti nikakvih zastoja u dinamici radova projekata koji su u fazi izvođenja.

Istaknuo je kako ovo ministarstvo daje podršku svim javnim poduzećima koja su pod njihovim resorom.

"Svi međunarodni granični željeznički prevozi su otvoreni za robni promet. Željeznice FBiH mogu odgovoriti svim zahtjevima i potrebamam gospodarstva. Sustavi telekom operatera stabilno funkcioniraju. Sve vrste usluga se obavljaju nesmetano. Odlukom Nadzornog odbora BH Telecoma donacije u iznosu od milijun KM su zbog trenutne situacije usmjerena u nabavku respiratora i druge medicinske opreme", kazao je ministar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije