Vjekoslv Mandić

Mandić: Razmotrit ćemo mjeru određivanja karantene za sve koji ulaze u BiH

21.04.2020.
u 12:45

Federalno ministarstvo zdravstva i Zavod za javno zdravstvo FBiH u narednom razdoblju na stručnoj osnovi razmotrit će naredbu Stožera civilne zaštite prema kojoj se svim građanima koji ulaze u BiH obvezno utvrđuje mjera karantene, kazao je na današnjoj press konferenciji ministar zdravstva FBiH Vjekoslv Mandić.

Dodao je kako su dobili preporuku od Svjetske zdravstvene organizacije i istu proslijedili županijskim ministarstvima zdravstva i zavodima za javno zdravstvo.  

- Radi se o preporuci da se karantena može smanjiti na 14 dana uz uvjet epidemiološkog nadzora i testiranja nakon 14 dana. Upoznali smo Vladu FBiH o tome kako ovo funkcionira na terenu te o problemima s kojima se suočavamo, te je s tim u vezi donesen set zaključaka. Ističemo kako je između ostalog donesen je zaključak da će Federalno ministarstvo zdravstva i Zavod za javno zdravstvo FBiH na stručnoj osnovi razmotriti naredbu Stožera civilne zaštite prema kojoj se svim građanima koji ulaze u BiH obvezno utvrđuje mjera karantene te predlože eventualne korekcije navedene naredbe, odnosno razmotre i predlože druge mjere zaštite stanovništva od zarazne bolesti – pojasnio je Mandić, prenosi Avaz. 

Prema njegovim riječima, javnosti nije upoznata sa sastavom Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH.  

- Između ostalog tu se nalaze eminentni profesori, tako da je eminentni virusolog Teufik Goletić, primarijus Nijaz Uzunović, prof. dr. Jurica Arapović, doc. dr. Sanjin Musa, primarijus dr. Davor Pehar te ljudi iz Ministarstva zdravstva FBiH koji svakodnevno vrijedno rade – kazao je Mandić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?