Dragan Čović

Uz Pečat ima smisla profesionalno se baviti svakim segmentom života

Vecernjakov pecat
18.03.2016.
u 09:18

Večernjakov pečat je jedna posebna manifestacija koja je odavno prevladala okvire i Večernjaka kao najčitanije tiskovine na hrvatskom jeziku u BiH, ali i okvire države BiH, smatra član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

"To je jedan poseban, uz sve drugo, i gospodarski, društveni, kulturni, politički događaj. Dovoljno govori sama činjenica da je Predsjedništvo BiH i ove godine pokrovitelj manifestacije i da će na nju doći lideri zemalja iz regije, svi oni koji su ovaj događaj prepoznali kao mjesto gdje treba kazati ono što se radilo proteklih godinu dana i istaknuti to na jedan poseban način. Uvijek se pošalje i jasna poruka za budućnost, a ove godine imamo itekako velikih razloga za zadovoljstvo i optimizam. Evo, ja u Bruxellesu zaokružujem jedan ciklus od osam mjeseci koji je rezultirao predajom zahtjeva za članstvo. Već u ponedjeljak nam dolazi europski povjerenik Johannes Hahn koji će s nama proći naš Master plan. Ovih dana moramo završiti priču o prilagodbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Uvjeren sam da entuzijazam koji smo napravili dobiva jednu novu dimenziju kada je u pitanju NATO savez i vjerujem kako svi naši reformski zahvati u idućih pet-šest mjeseci ni na koji način neće moći biti zaustavljeni. U to vrijeme imamo lokalne izbore i vjerujem da ćemo taj test zrelosti uspješno položiti. Sve će se to prepoznati i kroz ono što ćemo imati na Večernjakovu pečatu. Poseban je to događaj za Mostar, Hercegovinu i cijelu BiH, uz jedan glazbeni spektakl koji će vidjeti i gledatelji u BiH i Hrvatskoj. Šalje se i jedna jasna poruka da u BiH ima smisla profesionalno se baviti svakim segmentom života, od gospodarstva do kulture. Svaki novi Pečat će sigurno biti za razinu bolji od prethodnog, ako je to više uopće moguće. Vjerujem da više nitko u BiH ne može zatvoriti oči pred onim što “Večernjakov pečat“ znači za ovu zemlju", rekao je Čović o Pečatu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?