STRUČNJAKINJA SAVJETUJE

Uz ove savjete olakšajte si spavanje sa začepljenim nosom

shutterstock
21.02.2020.
u 07:51

Sezona gripe, prehlada, a uskoro i alergija većini stvara jednu nepodnošljivu tegobu - začepljen nos. Preko dana nekako ignoriramo taj problem, ali navečer je jako teško zaspati. Uz ove savjete olakšajte si noći.

Začepljen nos jako utječe na spavanje. Osjećamo se bespomoćno, nervozno i rijetko se budimo odmorni. Metro.co.uk pitao je Natalie Armstrong, stručnjakinju za spavanje što raditi kada dođe do toga i kako si olakšati noć.

Otuširajte se 

Vrući tuš je odličan način da malo odčepite nos. Para otvara sluznicu i opušta. "Iako neće potpuno otkloniti tegobe, može privremeno umiriti iritantne simptome i omogućiti vam da utonete u san." Isti učinak postići ćete inhalacijom - zagrijte lonac vode, nagnite glavu iznad njega, prekrijte ju ručnikom i ostanite u tom položaju desetak minuta.

Unosite tekućinu

Natalie kaže da je tekućina neophodna za rješavanje začepljenog nosa - budite sigurni da je unosite dovoljno u danu. "Voda smanjuje pritisak u sinusima. Pomaže reducirati infekciju i iritaciju, a i glavobolje koje vam otežavaju miran san."

Spavanje s termoforom

"Stavite topli termofor na čelo, otvorit će sluznicu i olakšati disanje. Ne brinite ako ga nemate kod kuće, možete staviti i topli ručnik za isti učinak."

Jedite ljutu hranu

"Ako volite ljutu hranu, u dane kada vam je nos začepljen uživajte još više u njoj. Prirodan je tretman za ublažavanje začepljenosti nosa", tvrdi Natalie.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?