BEZ GREŠKE

Uz ova dva sastojka palačinke će vam uvijek ispasti mekane i sočne

shutterstock
15.04.2020.
u 07:39

Mlaćenicu možete vrlo jednostavno sami napraviti, a jaje uvijek imate kod kuće. Ta dva sastojka učinit će vaše palačinke nestvarno mekanim.

Palačinke su omiljeni doručak, desert, a čak i ručak ako se naprave u slanoj verziji, diljem svijeta. Jednostavne su za pripremiti, a sve što vam treba je brašno, mlijeko, jaje, malo soli i šećera, ulje i prašak za pecivo. 

Ipak, koliko jednostavne bile, ima dana kada ne uspiju, a uz ova dva jednostavna trika to se više neće događati, tvrdi MSN.

Mlaćenica

Za domaću mlaćenicu potrebno vam je mlijeko i kiselina, a uglavnom se koristi ocat ili limunov sok koji u dodiru s mlijekom reagira tako da se dobije gusta smjesa. Upravo dodavanjem mlaćenice u smjesu, palačinke će biti mekše i sočnije.

Snijeg 

Neki tvrde da će palačinke biti najbolje ako odvojite žumanjke od bijelanjaka i napravite od njih snijeg, ali Dana Velden, gastro blogerica, otkrila je da to nije tako i da je bolje samo ubaciti bijelanjke u smjesu, bez žumanjaka i bez prethodne izrade snijega. Palačinke će i dalje biti mekane i sočne, a sve je jednostavnije za napraviti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije