Blagdanska misija "Kraljeva raga" iz Tolise te motorista iz Vidovica, Jenjića i Kopanica

Uz domaće, i motoristi sa Zapada u rodnom kraju uveselit će djecu

storyeditor/2022-12-20/hoho.png
21.12.2022.
u 19:22

Motoristi iz Tolise posebni su po mnogočemu, no ponajviše jer šire pozitivnu energiju svojom mladošću i željom da raznim sadržajima učine što ljepšom svoju, ali i svakodnevicu sugrađana, piše Večernji list BiH.

Posebni su i po tome što o odlasku iz svoje Tolise i dalje ne razmišljaju jer, kažu nam, previše vole Posavinu te laganiji ritam života i, iako bez mnogo novca, s puno više zadovoljstva življenja.

Posjet PUŽ-u

Prepoznatljivi su ne samo po buci svojih ljubimaca na koju u Posavini nema prigovora, nego i po organiziranosti. Sudjeluju u svim humanitarnim akcijama, no posebna im je, poručuju, ova blagdanska jer donosi radost na dječja lica. Simpatična imena "Kraljevi raga" (jer vraćaju sjaj starim motorima i pri tom se odlično zabavljaju) ovaj su put zabavili najmlađe iz svoga mjesta, ali i otišli do udruge koja brine o osobama s poteškoćama u razvoju te time pokazali uvijek humanu stranu.

U udruzi simboličnoga imena "Put u život" (PUŽ) Orašje dočekali su ih s osmijehom i oduševljenjem. Nisu izostali ni božićno-novogodišnji paketići, no ipak je fotografiranje na motorima za njih bilo prekrasno iskustvo. Proveli su ih i prostorijama PUŽ-a u kojima borave, upoznali sa svojim aktivnostima, planovima. -Drago nam je što smo došli do PUŽ-a i obećali smo im da ćemo ih svake godine posjećivati - kazali su nam toliški "Kraljevi raga".

Vesela povorka motomrazova, kako doznajemo, stiže uskoro i do istoka oraške Posavine, do Vidovica, Jenjića i Kopanica, gdje su motoristi također aktivni. Mnogo je zaljubljenika dvokotača i u tom dijelu Posavine. I oni slove kao iznimno organizirani momci koji često humanitarno djeluju, šire vedrinu, optimizam i ubiru simpatije. Ovaj put riječ je o motoristima, ne samo domaćim već i onima koji su odavno drugi dom pronašli na Zapadu, ali Posavinu i rodni kraj nose u srcu pa se vraćaju svaki put za blagdane. Djedice i bakice motomrazovi u crvenim odijelima i još pri tome na motorima prodefilirat će Posavinom, dijeliti darove, a na kraju svog veselog motoputa napravit će u Vidovicama odličnu feštu uz bogatu ponudu raznih sadržaja.

Neizostavne delicije

Posavske delicije koje se vezuju uz najradosniji mjesec njezina su sastavnica. Za mališane su već pripremili paketiće, a za odrasle malo vrelije napitke vatrene vode i kuhanog vina. Druženje su zakazali za 22. prosinca, a ako je suditi po prošloj godini, ponovno očekuju više od tisuću posjetitelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije