Vandalizam

Uvredljivi grafiti na ostacima crkve sv. Ante Padovanskog u Bihaću

N1
17.08.2020.
u 17:30

Na ostacima crkve sv. Ante Padovanskog u centru Bihaća, ijekom vikenda su osvanuli uvredljivi grafiti.
Radi se o kompleksu koji se nalazi kod Kapetanove kule i zvonika. Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Bihaća, javlja N1. 

"Gradska uprava Bihaća, Gradsko vijeće Bihaća i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić osuđuju vandalski čin pisanja uvredljivih grafita na zidu crkve sv. Ante Padovanskog u centru Bihaća. Vandalizam koji se dogodio proteklog vikenda Gradska uprava Bihaća prijavila je nadležnoj policijskoj upravi Bihać kako bi se što prije pronašli vinovnici ovog anticivilizacijskog čina koji nije, niti će biti ogledalo multietničkog i multikonfesionalnog grada Bihaća. Pisanje grafita na bogomoljama vrijeđa sve građane i vjernike sve tri konfesije u Gradu Bihaću i neće narušiti dobrosusjedske odnose po kojima je Bihać poznat u BiH", naveli su iz Gradske uprave Bihaća.

Grafiti su šokirali i mnoge Bišćane koji su poručili kako žele vjerovati da ovo ne predstavlja njihov grad u kojem su rođeni.

"Ovo je uvreda za sve katolike Bihaća koju na ovakav način, ne sjećam se, nisu nikada doživjeli. Vjerujem da je ovo uvreda i za sve nas Bišćane. Želim vjerovati da ovo nije moj Bihać, kojem pripadam svojim rođenjem i generacijama predaka", rekao je Bišćanin dr. sc. Franjo Jurić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?