INTERVJU Feliks Vidović

Uvođenjem ‘pametnih kamera’ ojačali smo sigurnosnu situaciju u SBŽ-u

04.02.2018.
u 10:00

Ministar unutarnjih poslova SBŽ-a Feliks Vidović u intervjuu za Večernji list govori o novinama kada je sigurnost građana te županije u pitanju. Osvrnuo se i na nedavno uhićenje visoko pozicioniranoga službenika Ministarstva na čijem je čelu, uvjete rada policijskih službenika, ali i suradnju s MUP-ovima iz drugih županija i sigurnosnim agencijama.

Ministarstvo na čijem ste čelu postalo je jedno od prvih ministarstava unutar Federacije BiH koje ima svoju Android aplikaciju. Kakvu vrstu pomoći aplikacija pruža građanima?

- Kada je u pitanju Android aplikacija MUP-a SBŽ-a, mogu reći kako je to jedna u nizu aktivnosti menadžmenta MUP-a koja ima za cilj podići razinu transparentnosti rada Ministarstva i u što većoj mjeri omogućiti i olakšati građanima pristup informacijama bitnim za rad Ministarstva i stanja sigurnosti u našoj županiji. Također, želim naglasiti kako je predmetnu aplikaciju kreirao naš mladi kolega informatičar koji je primljen kao volonter po raspisanom natječaju Vlade SBŽ-a te se i na taj način potvrđuje opravdanost predmetnoga projekta naše Vlade koja svake godine pruži mogućnost za više stotina mladih i obrazovanih ljudi da steknu određena iskustva i vještine koje će im olakšati put pronalaska odgovarajućeg radnog angažmana.

Proveli ste niz aktivnosti vezanih uz uspostavu mrežnog sustava tzv. pametnih kamera. Je li uspostava takvog sustava već dala određene rezultate? Koje su prednosti takvog načina djelovanja?

- Provedba projekta videonadzora gradova SBŽ-a tzv. pametnim kamerama zasigurno predstavlja jedan od bitnijih sigurnosnih projekata MUP-a SBŽ-a u ovom mandatnom razdoblju. Naime, predmetni projekt, pomoću sofisticiranih softverskih rješenja kojima su opremljene kamere, omogućuje dostavljanje svih sigurnosno zanimljivih informacija (ukradeno vozilo, neregistrirano, strani državljanin počinitelj prekršaja, je li vlasnik vozila sigurnosno zanimljiv...) policijskim patrolama u realnom vremenu preko mobilne aplikacije instalirane na tablet uređaj koji zadužuje svaka policijska patrola...

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije