MCP BiH

Uvezen materijal za potrebe zdravstvenih institucija u borbi protiv COVID-19

BHRT
07.10.2021.
u 21:34

Danas je za potrebe relevantnih zdravstvenih institucija Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta, Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine uvezlo šprice i igle od 0.2 i 0.5 ml kao i spremnike za odlaganje cijepnog otpada, rečeno je za BHRT iz nadležnog ministarstva.

Ovim se nastavila podrška Europske Unije prema BiH u okviru EU4HEALTH akcije. Samim uvozom nastavljeno je jačanje u vidu cijepnog materijala, rečeno je iz MCP BiH.

Podsjetimo, u okviru iste akcije BiH je do sada realizirana kupovina cjepiva protiv COVID-19 BioNTek/Pfizer proizvođača od Republike Austrije u iznosu od 214.110 doza.

"BiH trenutno vodi pregovore s Bugarskom za kupovinu 170.400 doza cjepiva Moderna proizvođača. Pored cjepiva i cijepnog materijala u okviru EU4HEALTH akcije BiH će ojačati i kapacitete hladnih lanaca za prihvat cjepiva različitih temperaturnih karakteristika", najavljeno je iz Ministarstva civilnih poslova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije