kako stoji hrvatska strana u jajcu

Uvažiti prava Hrvata i stvoriti klimu za nova ulaganja u Jajce

16.10.2020.
u 21:30

Ivo Šimunović, predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce, kao i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH, osvrnuo se na proteklo razdoblje u radu Općinskog vijeća, ističući kako se savez stranaka okupljenih oko SDA često ponašao kao da hrvatske stranke iz Koalicije za bolje sutra Jajcu nisu imale svoje mišljenje te je upozorio kako je u budućem sazivu Općinskog vijeća potrebno napraviti korektan odnos kako bi svi radili na dobrobit stanovnika Jajca, piše Večernji list BiH

Odnos prema projektima

U kontekstu dosadašnjeg načina i odnosa prema većinski hrvatskim naseljima u općini, Šimunović je kazao kako se ne može oteti dojmu pristrane raspodjele sredstava, dodavši kako građani vide nepravdu te pozivaju na promjenu takvog odnosa. A sam odnos unutar većine u Vijeću u proteklom mandatu očito nije bio na razini na kojoj se to očekivalo.

Šimunović navodi kako je on bio na tragu prakse i otvorenog pristupa koji traži relaksaciju političkih odnosa u općini, odnosno dogovora, kako bi se otvorio prostor za privlačenje novih investicija te kako bi mladi ljudi mogli imati budućnost u ovom gradu. Poručio je kako hrvatski narod stoljećima zajedno živi s Bošnjacima-muslimanima, Srbima i ostalima, a tako će ostati i dalje.

U kontekstu ovogodišnjih lokalnih izbora, Šimunović je podsjetio kako HDZ BiH predlaže, i predlagat će i dalje, stručne, mlade, poštene kadrove, koji imaju cilj stvoriti uvjete za kvalitetniji život u ovoj općini, a osvrnuo se i na Antu Brtana, kandidata HDZ-a BiH za načelnika općine, kazavši kako je Brtan na ovim prostorima rijedak primjer izgrađenog dužnosnika. Naglasio je kako je Brtan cijeli svoj vijek radio društveno koristan posao, uz podnošene žrtve i odricanja, odvojen od obitelji, objasnivši kako ima veliko diplomatsko iskustvo, dok je paralelno s tim jasno pokazao i sposobnosti dobrog upravljanja u jednoj javnoj ustanovi.

Na dobrobit svih

Inače, u intervjuu za Večernji list Brtan je nedavno naglasio kako će nakon izbora raditi na dobrobit svih svojih sugrađana, neovisno o tomu jesu li Hrvati, Bošnjaci, Srbi ili ostali, te kako je vrijeme da se zajedno počne misliti o budućnosti na ovim prostorima.

Kao jedan od prioritetnih zadataka Brtan navodi razvoj malog poduzetništva, a kojim se može podići kvaliteta života u Jajcu. No, ovom se pitanju treba ozbiljnije pristupiti te podržati najkvalitetnije projekte iznosima koji će omogućiti pokretanje posla i pozicioniranje na tržištu. Osim velikih potencijala u metalskoj industriji, Brtan ističe i ogromne turističke potencijale, ali je potrebna kvalitetna ponuda kojom bi turiste zadržali u Jajcu. Inače, Jajce je jedan od primjera višenacionalnih općina u kojima je vidljivo da HDZ BiH i stranke HNS-a konstantno ukazuju partnerima kako je dogovor i uvažavanje prava jedino rješenje i put za uspjeh te kako općina ima velike potencijale koji se samo paritetnim djelovanjima mogu staviti u puni pogon.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?