Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Utvrđen stvarni identitet migranta koji je napao policijsku službenicu

19. lipnja 2020. u 07:19 1 komentara 174 prikaza

Služba za poslove sa strancima, provodeći operativne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, utvrdila je danas stvarni identitet migranta za kojeg je utvrđeno da je posjedovao vatreno oružje i za kojeg se osnovano sumnja da je počinio kazneno djelo „napad na službenu osobu u vršenju službene radnje“ na području Banja Luke.

- Naime, predmetna osoba je nakon lišavanja slobode, policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u izjavi navela da je državljanin Palestine inicijala H.H. Služba za poslove sa strancima je operativnim radom i provjerama utvrdila da se radi o osobi inicijala G.A. državljaninu Alžira, o čemu su prikupljeni relevantni dokazi te uspoređeni biometrijski podaci koje Služba u postupku registracije prikuplja od migranata - priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima, prenosi Fena

Služba za poslove sa strancima će u daljem postupku putem Veleposlanstva Alžira tražiti službenu potvrdu identiteta osobe za navedenu osobu, a sve u cilju udaljenja s teritorije Bosne i Hercegovine.

Služba za poslove sa strancima je u periodu od 2018. godine do danas, ukupno registrirala 55.721 migranta. U postupku registracije, Služba za poslove sa strancima uzima biometrijske podatke, te prikuplja druge relevantne dokaze nastojeći utvrditi identitet migranata, te navedene podatke razmjenjuje s partnerskim sigurnosnim agencijama u cilju zaštite sigurnosti Bosne i Hercegovine.

- Služba je današnjom akcijom dala značajan doprinos rasvjetljavanju kaznenog djela za koje se osnovano sumnja da je počinjeno od strane migranta G.A. te će i u narednom periodu kontinuirano poduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju. 

Dnevnik.ba

 

  • I ja tebi:

    Ma netreba ga progonit polomite mu kosti za primjer drugima.