ZZO HNŽ-a :

Usvojena odluka: Djecu do navršene 18 godine osloboditi plaćanja premije

ZZO
25.05.2016.
u 21:48

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko – neretvanske županije, danas je, poštujući zahtjev osiguranika korisnika sanitarnih sprava i pomagala (stoma vrećica) usvojilo izmjene Odluke o visini sudjelovanja ZZO – a HNŽ u troškovima nabave ortopedskih i drugih pomagala koja se mogu propisivati u okviru obveznog zdravstvenog osiguranja.

Izmijenjenom Odlukom umjesto dosadašnjeg sudjelovanja Zavoda od 80 KM i 100 KM (ovisno o vrsti stoma vrećice) sudjelovanje Zavoda za sve stoma vrećice (ureo, ileo i kolostome) povećano je na 120 KM mjesečno.

Usvojena Odluka će se primjenjivati od 1. lipnja i bit će objavljena u „Narodnim novinama Hercegovačko – neretvanske županije". Za njenu realizaciju Zavod će izdvojiti dodatna sredstva u iznosu od 45.000 KM na godišnjoj razini.

Upravno vijeće je usvojilo i predloženu dopunu Odluke o premiji – sudjelovanju osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite na teritoriji HNŽ  koja predviđa da djeca, do navršene 18-te godine, budu oslobođena plaćanja premije odnosno sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite na teritoriji HNŽ-a.

Putem resornog ministarstva dopuna Odluke upućena je u daljnju proceduru.

Također, jednoglasno su usvojena i sva kvartalna izvješća o poslovanju Zavoda te Izvješće o radu Drugostupanjskog liječničkog povjerenstva zbog privremene spriječenosti za rad za prošlu godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?