Vlada FBiH

Usvojen Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava za branitelje

23.11.2018.
u 11:37

Vlada Federacije BiH danas je, na sjednici u Sarajevu, usvojila Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, s pozicije transfera za rješavanje statusnih pitanja branitelja i članova njihovih obitelji utvrđenih proračunom FBiH za 2018. godinu, kojim je za te namjene planirano 9.000.000 KM.

Ta sredstva bit će dodjeljivana korisnicima na osnovu javnog poziva koji će raspisati federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata za 2018. godinu, a koji će biti objavljen na web stranici Federalnog ministarstva i najmanje jednom dnevnom listu.

Donesena je Odluka o uspostavi, načinu financiranja i održavanja Jamstvenog fonda, koji podrazumijeva sredstva Vlade FBiH za plaćanje obveza po aktiviranim jamstvima FBiH na ime zaduženja na koje se jamstvo odnosi. Iz sredstava Fonda isplaćuju se isključivo obveze po aktiviranim jamstvima i ne mogu biti korištena u druge svrhe. Minimalni iznos sredstava u Fondu je deset posto iznosa zajamčenog, a neotplaćenog duga.

Vlada je dala suglasnost na Program rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2019. godinu, kojim je, između ostalog, planirano da za 20 posto bude povećan iznos sredstava namijenjenih za provođenje mjera za socijalno zbrinjavanje nezaposlenih osoba koje su u procesu stečaja, likvidacije, restrukturiranja i privatizacije poduzeća ostale ili ostaju bez posla.

Federalna vlada je donijela Odluku o odobravanju raspodjele dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom poduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH, a s ciljem financiranja izrade Studije „Strateška procjene utjecaja na okoliš programa regionalnih geoloških istraživanja nafte, kondenzata i prirodnog plina na prostoru FBiH“ i rada stručnog povjerenstva za recenziju ove studije, u ukupnom iznosu od 300.000 KM.

Federalno ministarstvo financija upoznalo je članove Vlade s konsolidiranim izvješćem o izvršenju proračuna Federacije BiH, županija, općina i financijskih planova izvanproračunskih fondova za razdoblje siječanj - prosinac 2018. godine, u kojem su sve razine vlasti Federacije BiH ostvarili pozitivan financijski rezultat od 480,1 miliona KM, priopćeno je iz Vlade FBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?