Vlada FBiH

Usvojen Program ekonomskih reformi Federacije

Vlada FBiH
08.01.2016.
u 14:13

Vlada je donijela Uredbu o zaštitnom znaku Arhiva FBiH i vrsti, kriterijima i postupku dodjele priznanja. Uredbom je predviđena dodjela Plaketa kralj Tvrtko Prvi Kotromanić, Plaketa Bosanski stećak i Pohvala Arhiva FBiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je na 36. sjednici, koja je završena u Sarajevu, podržala zastupničke inicijative za donošenje Zakona o turističkim zajednicama i unapređenju turizma u Federaciji BiH i za izmjene i dopune Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i Zakona o turističkoj djelatnosti.

Usvojen je Program ekonomskih reformi Federacije Bosne i Hercegovine za razdoblje 2016.-2018. godine, a Federalno ministarstvo financija zaduženo je da ga objavi na svojoj web stranici radi javne rasprave (sedam dana), i dostavi Direkciji za ekonomsko planiranje s ciljem pripreme Programa ekonomskih reformi 2016-2018. godina na razini BiH.

Federalna vlada donijela je Odluku o dopuni Odluke o visini posebnih vodnih naknada i uskladila je s Uredbom o načinu dodjele prava za vađenje materijala iz vodotoka. Ona je sada dopunjena s riječju „najmanje“, kako bi i formalno bilo propisano da visina posebne vodne naknade za vađenje materijala iz vodotoka nije fiksna za postupke po Uredbi koji uključuju uvjete tržišta.

Federalna vlada donijela je Uredbu o zaštitnom znaku Arhiva Federacije i vrsti, kriterijima i postupku dodjele priznanja u oblasti arhivske djelatnosti na području Federacije BiH. Uredbom je predviđena dodjela Plaketa kralj Tvrtko Prvi Kotromanić, Plaketa Bosanski stećak i Pohvala Arhiva Federacije.

Vlada FBiH donijela je Odluku o davanju prethodne suglasnosti Razvojnoj banci Federacije BiH za kupovinu nekretnina gospodarskog društva „Agrokomerc“ d.d. Velika Kladuša na sudskom ročištu. Razvojna banka FBiH je obvezana da, u slučaju da ne bude drugih zainteresiranih kupaca, licitira cijenu od jedne KM, a ukoliko bude drugih kupaca, najviša cijena do koje može licitirati je 15.308.010 KM.

Federalna vlada donijela je više odluka o davanju prethodne suglasnosti za dodjelu dijela sredstava iz trajnog revolving fonda kod Union banke gospodarskim društvima za dugoročno financiranje projekata putem kredita za 2015. godinu. Suglasnost je data da „Coniti“ d.o.o. Tešanj i „EM-Oniksu“ d.o.o. Lukavac budu dodijeljena sredstva u iznosu od po 300.000 KM, te „Lafat Komercu“ d.o.o. Kalesija i „FEAL-u“ d.o.o. Široki Brijeg, iznos od po 600.000 KM.

Prihvaćena je Informacija o stanju u elektroenergetskom sektoru Federacije BiH s Prijedlogom mjera, koja će biti biti proslijeđena Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Ovaj dom Parlamenta FBiH je u nastavku 4. sjednice koja je održana 19. studenog 2015. godine odlučio održati tematsku sjednicu na temu „Stanje u elektroenergetskom sektoru s prijedlogom mjera.

Prijedlog mjera ima za cilj osiguranje skladnog rada, dugoročnog održivog razvoja i uspješnog poslovanja elektroprivrednih društava, posebno vodeći računa o sigurnosti u proizvodnji i opskrbljivanju kupaca električnom energijom.

Federalna vlada je donijela više kadrovskih odluka i rješenja, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije