Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Usvojen Prijedlog izmjena i dopuna Financijskog plana ZZO HNŽ

31. prosinca 2018. u 11:55 0 komentara 71 prikaza

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u ponedjeljak je na svojoj sjednici usvojila Prijedlog izmjena i dopuna Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a za 2018. godinu u iznosu 140.900.000 maraka.

Istaknuto je kako će najznačajniji dio od ostvarenih 11 milijuna maraka suficita biti usmjeren ka zdravstvenim ustanovama u HNŽ-u u svrhu poboljšanja zdravstvene skrbi, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Na sjednici je usvojeni i Prijedlog Financijskog plana u iznosu 138.095.000 maraka i Prijedlog Odluke o izvršenju Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2019. godinu.

Tijekom rasprave naglašeno je kako su, uz ostalo, povećana izdvajanja za poboljšanje materijalnog statusa bolničkih i zdravstvenih ustanova i njihovih uposlenika.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti obitelji s djecom čime bi bilo omogućeno da jednokratnu potporu za opremu novorođenog djeteta od 400 maraka ostvare sva novorođena djeca u HNŽ-u.

Financijski planovi Zavoda zdravstvenog osiguranja, kao i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti obitelji s djecom bit će upućena u daljnju skupštinsku proceduru.

Vlada je, također, dala suglasnost na Financijski plan Ustanove "Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba" Stolac za 2019. godinu.

Nastavljajući kontinuirani i otvoreni socijalni dijalog s predstavnicima sindikata s ciljem poboljšanja prava i materijalnoga položaja korisnika županijskog proračuna, Vlada HNŽ-a prihvatila je informaciju Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave o rezultatu pregovora sa Sindikatima državnih službenika i namještenika u HNŽ i dala suglasnost na prijedlog povećanja plaće u ukupnom iznosu od 15 posto u sljedeće tri godine.

Istaknuto je kako će skorim potpisivanjem kolektivnog ugovora s predstavnicima Sindikata državnih službenika i namještenika Vlada uspješno okončati postupak donošenja kolektivnih ugovora u HNŽ, navodi se u priopćenju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.