FERK

Usvojen pravilnik u vezi energetskih djelatnosti iz naftnog gospodarstva

ferk
18.02.2016.
u 13:46

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK danas je održala 2. redovitu sjednicu u 2016. godini na kojoj je usvojen Pravilnik o izdavanju dozvola za rad (licencija) za obavljanje energetskih djelatnosti iz sektora naftnog gospodarstva.

Kako je priopćeno iz FERK-a, tim se pravilnikom propisuje postupak za izdavanje, obnovu, izmjenu i dopunu, te oduzimanje dozvola za obavljanje energetskih djelatnosti iz sektora naftnog gospodarstva, kriteriji za izdavanje, uvjete, vrste, sadržaj i razdoblje valjanosti dozvola, kao i način vođenja registra izdanih i oduzetih dozvola, te način njihovog nadgledanja, prenosi Fena. 

S tim u vezi, članovi FERK-a su donijeli Odluku o dopuni Odluke o iznosima jednokratnih naknada za obradu podnesaka, kojima se pokreću postupci pred FERK-om, kao i Odluku o utvrđivanju regulatornih naknada za imatelje dozvola iz sektora naftnog gospodarstva.

Na sjednici je usvojen Nacrt pravilnika o izvještavanju za imatelje licence za djelatnost opskrbe električnom energijom II. reda, neovisne proizvođače i Operatora za OIEiEK, te je odlučeno da se uputi u postupak javne rasprave.

Usvojena su rješenja kojima se izdaju dozvole za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva "Eskimo S 2" Travnik d.o.o. i MHE Zagradačka d.o.o. Prozor-Rama, kao i Rješenje o izdavanju dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositelja zahtjeva Proizvodnja električne energije "Elecom" Đurđevik, vl. Izet Jagodić.

Članovi FERK-a su na današnjoj sjednici donijeli Rješenje o oduzimanju dozvole za rad – licence za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda imatelju dozvole "KTG Zenica" d.o.o. Zenica.

Također, donesen je Zaključka po zahtjevu za stjecanje statusa umješača u postupku izmjene i dopune Dozvole za rad –licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije Hidroelektrana Buk d.o.o. Široki Brijeg.

U postupak opće rasprave uputit će se nacrti dozvola za opskrbu električnom energijom - dozvola II. reda podnositelja zahtjeva G-Petrol d.o.o. Sarajevo i Vitol Adriatik d.o.o. iz Sarajeva, te Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva "Praha" d.o.o. Žepče.

Tekstovi nacrta dozvola mogu se dobiti u sjedištu FERK-a ili na preuzeti na web stranici FERK-a.

Članovi FERK-a su donijeli dva rješenja postupajući po žalbama kupaca JP "Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne" d.d. Mostar, odnosno, JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?