Usvojen dnevni red sjednice, zastupnici PSBiH danas o parlamentarnoj većini

07.09.2017.
u 13:33

Zastupnici Zastupničkom doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odlučili su da na dnevni red današnje sjednice uvrste raspravu o odnosu Vijeća ministara prema parlamentu BiH i parlamentarnoj većini.

Da se o ovome danas raspravlja predložio je nezavisni zastupnik Sadik Ahmetović i tvrdi da trenutno u parlamentu nema većine koja bi mogla donositi zakone.

- Zatražio sam i odgovor na koji način će raditi Vijeće ministara, s obzirom na vrlo teško stanje u BiH - pojasnio je novinarima Ahmetović.

Predložio je i da se danas raspravlja o poštivanju Okvirnog zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH s posebnim osvrtom na izučavanje maternjeg jezika, ali za to nije bilo dovoljno podrške iz bh. entiteta Republika Srpska.

Podsjetio je Ahmetović da je to zatražio i od Vijeća ministara i PSBiH prije godinu dana jer postoje problemi u toj oblasti posebno kada je u pitanju upotreba bosanskog jezika za povratnike u Republici Srpsku.

Tijekom rasprave o dnevnom redu sjednice zastupnici su odlučili ne raspravljati o produženju roka za dostavljanje mišljenja Ustavnopravne komisije kada su u pitanju izmjene Izbornog i Kaznenog zakona koje je predložio zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) Denis Bećirović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije