Mandić-Bogdanić:

Usuglasiti zakonske regulative iz oblasti zdravstva

Mandić-Bogdanić
31.05.2016.
u 14:27

 Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić i ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Dragan Bogdanić održali su danas u Sarajevu sastanak o funkcioniranju zdravstvenih sustava na području Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Ocijenjeno je da je dosadašnja suradnja dva ministarstava odlična te je dogovoreno da se posebna pažnja posveti usuglašavanju zakonskih regulativa iz područja zdravstva, a u cilju unapređenja daljnje suradnje i boljeg funkcioniranja zdravstvenih sustava na području BiH.

Kako je priopćeno iz Federalnog ministarstva zdravstva, ministri su razgovarali i o aktualnoj situaciji u području farmaceutike, te istakli da u potpunosti podržavaju donošenje pravilnika o načinu kontrole cijena, načinu oblikovanja cijena lijekova i izvještavanja o cijenama lijekova u BiH, ali uz striktno poštovanje zakonom propisanih procedura za donošenje pravilnika.

Mandić i Bogdanić su razgovarali i o aktualnom problemu u svezi skladištenja lijekova na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Dva ministarstva traže od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i Međunarodnog aerodroma Sarajevo da u najkraćem vremenskom roku riješe ovaj problem kako se ne bi ugrozilo redovito snabdijevanje lijekovima.

Federalno ministarstvo zdravstva i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS će i u idućem razdoblju zajednički raditi i intenzivno surađivati u cilju unapređenja zdravstvenih sustava FBiH i RS, te zdravlja stanovništva na području BiH, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije