Iz Vlade FBiH 200.000 KM

Ušteda energije u Domu zdravlja u Čapljini te školama u Livnu i Stocu

14.09.2018.
u 11:11

U okviru projekta “Energetska učinkovitost u Bosni i Hercegovini” koji se za Federaciju BiH provodi u Ministarstvu prostornog uređenja, ministar Josip Martić jučer je potpisao četiri ugovora o sufinanciranju radova za projekte utopljavanja zgrada radi uštede energije. Vlada Federacije za obnovu dviju škola, sportske dvorane i Doma zdravlja izdvojila je ukupno 200.000 maraka.

Zamjena otvora, krova...

Za utopljavanje objekta Osnovne škole fra Lovre Karaule u Livnu Vlada Federacije izdvojila je 50.000 maraka dok će Gradska uprava Livna na čelu s gradonačelnikom Lukom Čelanom, s kojim je ministar Martić potpisao ugovor, dodatno izdvojiti 65.186,22 KM. Drugi potpisani ugovor odnosi se na projekt “Povećanje energetske učinkovitosti sportske dvorane u Goraždu”, za što je Vlada FBiH osigurala 50.000 maraka. Ministar Martić ugovor je potpisao s gradonačelnikom Muhamedom Ramovićem koji će, uz sredstva Ministarstva, dodatno izdvojiti 24.900,60 maraka za obnovu objekta. Osim navedenih projekata, Vlada FBiH izdvojila je sredstva i za sanaciju dijela krova objekta Doma zdravlja u Čapljini u vrijednosti od 50.000 maraka, a Čapljina će na čelu s načelnikom Smiljanom Vidićem izdvojiti dodatnih 17.955,23 marke. I načelnik općine Stolac Stjepan Bošković jučer je u prostorijama Federalnog ministarstva prostornog uređenja s ministrom Martićem potpisao ugovor o sufinanciranju projekta obnove. Naime, radi se o zamjeni vanjskih otvora na Osnovnoj školi Stolac za koje će Martićevo ministarstvo izdvojiti 50.000 maraka, a dodatna sredstva od 10.000 KM izdvojit će Općina Stolac.

Sredstva iz proračuna

Ugovori su potpisani sukladno odluci Vlade Federacije BiH o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za projekt utopljavanja zgrada radi uštede energije” utvrđenog proračunom Federacije BiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja. Sredstva za ovu namjenu osigurana su proračunom FBiH za 2017. godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije