Travnik

Uspješno završen zajednički projekt obuke

obrazovanje
12.01.2016.
u 07:47

Učenjem i svladavanjem novih vještina polaznici obuke će svoje zadatke obavljati i profesionalno s ciljem omogućavanja ostvarivanja punih potencijala učenika s poteškoćama u razvoju

Ustanova za obrazovanje odraslih “Socijalno-edukacijski centar”, podružnica Travnik, u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije organizirala je neformalne obuke o temama “Osnove asistencije djeci s poteškoćama u razvoju osnovnoškolske dobi” za volontere Ministarstva obrazovanja i znanosti i “Osnove inkluzivne nastave”, obuku namijenjenu nastavnicima razredne nastave osnovnih škola na području Srednjobosanske županije, piše Večernji list BiH.

Tijekom tri modula obuka polaznici su od trenerice Svjetlane Ljevar Lučić, defektologinje, i Jelene Marić, psihologinje, imali priliku doznati teorijske osnove o asistenciji u nastavi, uloge asistenta u nastavi, prava učenika na asistenciju po Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima djeteta, načinu primijene metoda sagorijevanja u radu, kao i teorijske osnove o inkluzivnoj nastavi, kao i koordinaciji inkluzivne nastave po zakonskim regulativama mjerodavnog ministarstva. Učenjem i svladavanjem novih vještina polaznici obuke će svoje zadatke obavljati i profesionalno s ciljem omogućavanja ostvarivanja punih potencijala učenika s poteškoćama u razvoju.

Dodijeljeni certifikati

Nakon završene obuke koju su proveli Ustanova za obrazovanje odraslih “Socijalno-edukacijski centar”, podružnica Travnik, u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije o temama “Osnove asistencije djeci s poteškoćama u razvoju osnovnoškolske dobi” za volontere Ministarstva obrazovanja i znanosti i “Osnove inkluzivne nastave”, 92 polaznika iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Donjeg Vakufa, Bugojna, Kiseljaka, Fojnice, Busovače, Viteza, Novog Travnika, Travnika i Jajca dobili su SEC certifikate o uspješno završenoj obuci, kao i medalje koje su izrađene u radionici osoba s invaliditetom “Rad-Dar”.

Na svečanoj dodjeli sudjelovali su predstavnici Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije na čelu s ministricom Katicom Čerkez.

Ministrica je ovom prigodom naglasila važnost i potrebu ovakvih projekata u cilju poboljšanja obrazovnog sektora.

Polaznicima obuke se obratio i voditelj projekta Caritasa Bosne i Hercegovine Zlatko Malić, u sklopu kojeg je istoimena Ustanova za obrazovanje odraslih i osnovana.

Profesionalni razvoj

Istaknuo je važnost ovakvih obuka kao motivacije za ulaganje u profesionalni i osobni razvoj:

- Vjerujem da će vam znanja i vještine koje ste stekli tijekom obuka koristiti u radu, ali se nadam da su ove obuke za vas dodatna motivacija kako biste nastavili ulagati u sebe, u svoj profesionalni i osobni razvoj, istaknuo je Zlatko Malić.

Projekt obrazovanja odraslih za socijalna zanimanja u sklopu kojeg je osnovana ustanova “Socijalno-edukacijski centar”, zajednički provode Caritas Austrije i Caritas Biskupske konferencije BiH uz financijsku potporu Austrijske razvojne suradnje i Vlade Gornje Austrije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?