kakanj

Uskoro rekonstrukcija prometnice s pješačkim stazama kroz naselje Karaulsko Polje

ceste radovi
15.05.2016.
u 16:49

Mještanima naselja Karaulsko Polje kod Kaknja uskoro će biti olakšano kretanje i promet u naselju, kroz koje neuvjetnom prometnicom svakog dana prometuje veliki broj vozila. Općina Kakanj planira da se izgradi nova prometnica s pješačkim stazama i usporivačima brzine.

Idejno rješenje za novu prometnicu, koja će se graditi na trasi postojeće neuvjetne ceste, već je prezentirano javnosti i ovo rješenje je prihvatljivo za mještane Karaulskog polja. Općina će uraditi izradu glavnog projekta prometnice i uskoro bi trebala krenuti realizacija projekta, kojeg će financirati Direkcija za ceste Zeničko-dobojske županije, javlja Zeda.  

U nadležnoj općinskoj službi Kaknja ističu da realizacija ovog projekta nema nikakve veze s tužbom koju je Općina Kakanj pokrenula protiv Javnog poduzeća “Autoceste F BiH”.

Naime, nakon puštanja u funkciju autoceste A1 cjelokupan regionalni drumski promet preusmjeren je na neuvjetnu cestu kroz naselje Karaulsko Polje, jer prije toga nije definirana niti izgrađena dionica regionalne ceste, tako da spomenuta tužba i dalje ostaje na snazi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije